Právě vysíláme

Slza přichází s letní hitovkou Není to tak zlý. Láká tak fanoušky na podzimní turné a nové album

23. června 2023 12:09
Slza přichází s letní hitovkou Není to tak zlý. Láká tak fanoušky na podzimní turné a nové album

Skupina Slza vydává novou píseň Není to tak zlý. O pozitivně laděný text tracku s velmi chytlavým refrénem se postaral zpěvák Petr Lexa s Xindlem X.

Hudbu složil Lexa spolu s kytaristou Lukášem Bundilem. „Po několika letech společného psaní songů s dalšími autory je to vlastně tak trochu návrat do dob desek Katarze a Holomráz, kdy písničky vznikaly přesně takto – vzal jsem kytaru, sednul si a napsal písničku,“ říká Lukáš Bundil, podle jehož slov se tím vrací do doby, kdy ještě na singlech nespolupracoval s ostatními umělci. Režie videoklipu se ujal zpěvák Petr Lexa, který se v roli režiséra a scénáristy objevuje čím dál častěji, a to nejen u tvorby Slzy. Nejnovějším singlem populární dvojice oznamuje klubové turné a také novou, v pořadí čtvrtou, desku. Na obojí se fanoušci můžou těšit už letos na podzim. 

 „S první deskou Katarze jsme odjeli turné po velkých kulturácích a s druhou deskou Holomráz potom halové koncerty. Nikdy jsme tak nezažili atmosféru klasických klubových koncertů a se třetí deskou v roce 2020 jsme tak naplánovali turné právě po klubech. To se nakonec kvůli kovidu muselo zrušit. Vracíme se tak k němu nyní, se čtvrtým albem, a strašně se těšíme na osobnější kontakt s fanoušky, který menší prostor umožňuje,“ vysvětlují umělci.

 

Není žádným tajemstvím, že si Petr Lexa a Xindl X navzájem vypomáhají s texty svých písní. S Xindlem X jsme se v textu snažili zachytit atmosféru blížícího se léta, kdy člověk potřebuje na nějakou dobu vypnout, oprostit se od špatných vlivů a být zase chvíli uvnitř free,“ přibližuje význam písně Není to tak zlý frontman Slzy. Zamyšlení ani větší hloubku v textu fanoušci ale hledat nemají. „To ani nebylo cílem. Vlastně jsme jen chtěli lidem navodit pohodu a dobrou náladu. Stejně tak jsem přistupoval i ke scénáři a režii klipu. Mám pocit, že v obou případech se to povedlo a ze songu i klipu na vás hned dýchne léto,“ věří zpěvák. 

Články, které by tě mohly zajímat