Právě vysíláme

Smutná zpráva! Zemřela hudební legenda EVA PILAROVÁ.

14. března 2020 10:42
Smutná zpráva! Zemřela hudební legenda EVA PILAROVÁ.

Ve věku 80 let zemřela zpěvačka a česká hudební legenda Eva Pilarová. Několikanásobné vítězce ceny Zlatý slavík selhaly ledviny.

Jedna z nejpopulárnějších českých zpěvaček zemřela

Eva Pilarová patřila k nejznámějším českým zpěvačkám. Interpretka hitů Rekviem, Oliver Twist či Láska nebeská vystupovala například s Karlem Gottem v muzikále Kdyby tisíc klarinetů v divadle Semafor nebo s Waldemarem Matuškou.

Celkem čtyřikrát získala Eva Pilarová prestižní hudební cenu Zlatý slavík – nejprve přišla trojice ocenění v letech 1964, 1967 a 1971. V roce 2014 jí byl mimořádně udělen další Zlatý slavík dodatečně, jelikož se v roce 1962 umístila na třetím místě za dvěma muži – tedy v době, kdy se kategorie ještě nerozlišovaly podle pohlaví.

Během svého života byla Eva Pilarová ztělesněním elegance, sofistikovanosti a swingu obecně. Její přínos české hudbě ocenil mimo jiné v roce 2009 tehdejší prezident České republiky Václav Klaus, který Pilarové udělil Medaili Za zásluhy.

Smrt známé zpěvačky potvrdil deníku Blesk zpěvaččin manžel Jan Kolomazník. Následně také uvedl, že se díky bezpečnostním opatřením kvůli šíření koronaviru neuskuteční poslední rozloučení s touto hudební ikonou.

Český hudební svět nepochybně ztratil jednu ze svých nejzářivějších hvězd.

 

Zdroj: ČTK, Shutterstock, Blesk, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat