Právě vysíláme

Sociální sítě, virtuální cestování a přátelé přátel. O tom všem je originální klip LAKE MALAWI!

12. března 2019 8:00
Sociální sítě, virtuální cestování a přátelé přátel. O tom všem je originální klip LAKE MALAWI!

Skupina Lake Malawi vydává nový videoklip k aktuálnímu singlu Friend Of Aa Friend, s nímž bude v květnu reprezentovat Českou republiku na Eurovision Song Contest. Nekonečný řetěz přátel, fenomén sociálních sítí a užívání si každého momentu, fanoušci kapely a parta tří muzikantů v čele s frontmanem Albertem Černým tvoří jádro 3 minuty dlouhého videa, které sestává ze 170 různých vzájemně se prolínajících příběhů.

Režisérsky se na originálním díle podílela autorská dvojice Jordan Haj a Givinar Kříž. Natáčení probíhalo v  průběhu února v Praze a zapojila se do něj řada fanoušků, kteří buď osobně přišli, nebo poslali svá videa kapele. Jordanovi s Givim jsem od začátku věřil, perfektně cítí, o co nám s Lake Malawi jde! Jejich myšlenka nás nadchla a mám radost, že jsme zapojili fanoušky, kteří nám posílali videa dokonce z Chile, Ukrajiny nebo Číny,” říká frontman Lake Malawi Albert Černý.

Zpěvák si do videoklipu oblékl charakteristickou žlutou mikinu, kterou navrhla jeho sestra Karolína Černá. “Baví mě podporovat etickou módu, takže jsem pyšný na to, že je mikina ušitá z bio fair-trade, udržitelné bavlny,” dodává Albert.

Inspirací pro neotřelou podobu klipu byl pro režiséra text písně a myšlenka nekonečného řetězu přátel a přátel jejich přátel. „Chtěli jsme nějakým způsobem ve vizuální podobě odrazit nejvýraznější hesla a témata, co v písni zazní. Na druhou stranu jsme se chtěli vyhnout prvoplánovosti a bylo pro nás fakt důležité, aby byl výsledek hravý a dalo se v něm hledat víc, než si člověk všimne při prvním zhlédnutí. Tady byl hlavní inspirací řetězec nekonečných jmen a obličejů a úryvků ze života přátel a přátel těch přátel, které každý den na obrazovkách všichni sledujeme na sociálních sítích a je to strašně zvláštní součást a rozměr nynější reality. My všichni vlastně jako neviditelní turisté takhle procestujeme docela dost času každého dne,“ okomentoval originální nápad jeho tvůrce a režisér klipu Jordan Haj.

7 informací, které byste měli vědět o Beranovi ještě předtím, než s ním začnete chodit

Články, které by tě mohly zajímat