Právě vysíláme

Southpaw s Jiřím Burianem hlásí návrat. Přichází s novým albem a k prvnímu singlu natočili klip

12. srpna 2021 8:10
Southpaw s Jiřím Burianem hlásí návrat. Přichází s novým albem a k prvnímu singlu natočili klip

Pražská indie rocková kapela Southpaw se po deseti letech vrací na hudební scénu. Fanouškům rovnou servírují nové album s názvem I’m really gonna miss these songs when I’m dead a také videoklip k singlu Head In The Clouds. Kapela prošla drobnými personálními změnami a v jednání jsou i koncerty.

„Hlavním důvodem k tomu, abychom se k sobě vrátili, byla čistě jenom láska k hudbě a emoci, kterou Southpaw přináší. Dělali jsme spolu hudbu jako duo hodně let, udělali spoustu songů a se Southpaw procestovali kus světa a to nám chybělo,“ komentuje comeback jedna z hlavních postav kapely, klávesák a skladatel Karel Havlíček.

Frontman Jiří Burian dodává: „Deska vznikala pomalu skoro 10 let, během kterých jsme si tu a tam posílali nápady a pracovali na nich. Za ty roky vznikly skoro tři alba a z nich jsme vybrali ty nejlepší songy.“

 

Po desetileté odmlce Southpaw představují sedmé studiové album s názvem I’m really gonna miss these songs when I’m dead obsahující jedenáct skladeb. „Ta deska je vlastně takovou naší best of kolekcí za těch deset roků. Tematicky je hodně o intimních věcech jako je smrt (a jiné životy), tak jak ji vnímáme my, tedy spíše spirituálně a optimisticky. Je to celkově hodně radostná a emotivní sbírka písní,“ říká s úsměvem Burian.

K prvnímu singlu Head In The Clouds kluci natočili videoklip. Natáčení probíhalo na dvou lokacích, v pražském Strojimportu a v jednom lomu nedaleko hlavního města. Režie se pak ujal Givinar Kříž a Jordan Haj, kteří spolupracují s Jiřím Burianem v jeho komediálním hudebním projektu Kapitán Demo. Deska I’m really gonna miss these songs when I’m dead vychází pod značkou X Production.

 

Zdroj: BrainZone

Články, které by tě mohly zajímat