Právě vysíláme

Střelba jen dva kilometry od koncertní haly. Harry Styles po událostech v Dánsku zrušil koncert

4. července 2022 12:10
Střelba jen dva kilometry od koncertní haly. Harry Styles po událostech v Dánsku zrušil koncert

Harry Styles se po střelbě v nákupním centru Fields v Dánsku rozhodl zrušit svůj večerní nedělní koncert. Projevil tak sounáležitost se všemi, kterých se událost dotkla. Na místě zemřeli tři lidé, další čtyři jsou v kritickém stavu.

Po střelbě v dánském nákupním centru Fields zůstali tři mrtví, konkrétně sedmnáctiletý mladík a stejně stará dívka a osmačtyřicetiletý muž, a několik zraněných, z toho čtyři těžce. Policie z činu obvinila dvaadvacetiletého Dána, kterého dle svých slov měla v hledáčku. Střílet měl začít zhruba o půl šesté večer, snímky z místa zachycují lidi vybíhající z nákupního centra.

Jen o dvě a půl hodiny měl v nedaleké Royal Areně odstartovat koncert Harryho Stylese, který v polovině července dorazí také do České republiky. „Můj tým a já se modlíme za každého, kdo byl na místě střelby v nákupním centru v Kodani. Jsem šokován. S láskou, H,“ napsal Styles nejdříve na snapchatu.

Následně se rozhodl koncert zrušit, ačkoliv na něj už fanoušci netrpělivě v hale čekali. „Mám zlomené srdce a soucítím s lidmi tady v Kodani. Miluji tohle město. Lidé jsou tady tak milí a plní lásky. Jsem z toho všeho zničený, myslím na oběti, jejich rodiny a všechny, které tahle tragédie postihla. Je mi líto, že jsme dnes večer nemohli být spolu. Dávejte na sebe pozor,“ doplnil na twitteru.

V následujících týdnech se ve městě mají uskutečnit rovněž koncerty Pearl Jam a Queen s Adamem Lambertem. Zda budou zrušeny i ty, zatím nebylo stanoveno.

Články, které by tě mohly zajímat