Právě vysíláme

Taylor Hawkins měl v těle deset různých drog a léků

27. března 2022 12:33
Taylor Hawkins měl v těle deset různých drog a léků

V pátek zesnulý bubeník americké rockové skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins měl v těle stopy deseti různých psychotropních látek a léků. V sobotu to oznámil kolumbijský úřad prokurátora na základě předběžné analýzy moči hudebníka. Příčina smrti zatím není známá. Informovala o tom agentura AP.

Analýza objevila stopy marihuany, opioidů, antidepresiv a benzodiazepinů. Soudní lékaři nadále pracují na „naprostém objasnění okolností, které vedly k (Hawkinsově) úmrtí,“ dodal úřad.

Krátce před smrtí si podle agentury AFP bubeník stěžoval na bolest na hrudi. Přivolaný lékař se ho pokusil oživit, ale bezúspěšně.

Hawkins byl nalezen mrtvý v hotelu v kolumbijské Bogotě, kde měla skupina vystoupit na hudebním festivalu. Koncert byl zrušen, tisíce fanoušků, kteří na něj přišli, drželi za hudebníka minutu ticha. Skupina zrušila i další plánovaný koncert v brazilském Sao Paulu.

Hawkins působil ve skupině Foo Fighters od roku 1997, kdy vystřídal jejího původního bubeníka Williama Goldsmithe. Skupina Foo Fighters vznikla v roce 1994 a několikrát vystoupila v Praze.

Podívej se na video z posledního vystoupení Taylora Hawkinse 👇

Články, které by tě mohly zajímat