Právě vysíláme

Taylor Swift čelí žalobě, ta usiluje o více než 2 miliony dolarů

4. února 2021 8:10
Taylor Swift čelí žalobě, ta usiluje o více než 2 miliony dolarů

Utahská společnost tvrdí, že název alba, zboží a další položky zpěváky způsobily „skutečný zmatek“, což negativně ovlivnilo její podnikání.

Utahský fantasy park Evermore ve středu podal žalobu na zpěvačku Taylor Swift, která údajně porušila ochrannou známku jejího stejnojmenného alba a souvisejícího prodávaného zboží.

V soudních dokumentech společnost Evermore Park tvrdí, že vydání Taylor nejnovějšího alba Evermore způsobilo „skutečný zmatek“, což negativně ovlivnilo přítomnost parku online, spolu s porušením jeho marketingu a zboží s dopadem na jeho návštěvníky.

 

Tvrdí, že návštěvníci zábavního parku se ptali zaměstnanců, „zda album Evermore bylo výsledkem spolupráce mezi Evermore a Taylor Swift nebo nějakého jiného typu vztahu“.

Právní tým Swift označil tvrzení za nepodložené a uvedl, že zpěvačka neporušila ochrannou známku. „Faktem je, že toto lehkomyslné tvrzení pochází od Kena Bretschneidera, zakladatele a generálního ředitele zážitkového parku, a podle společnosti Utah Business: „K červnu 2020 bylo na společnost Bretschneider a skupinu Evermore Park podáno nejméně pět žalob ze strany velkých stavebních společností, “ uvedl mluvčí společnosti Swift ve svém prohlášení.

„Společnosti tvrdí, že jim dluží 28 000 až 400 000 dolarů. Celkem dluží miliony dolarů za stavební, mechanické a terénní poplatky pracovníkům v údolí, kteří je ještě musí zaplatit sbírkou více než 20 stavebních zádržných práv k nemovitosti Evermore. Skutečný záměr tohoto soudu by měl být zřejmý,“ dodal mluvčí Swift.

 

Žaloba usiluje o více než 2 miliony dolarů za padělanou známku. Rovněž usiluje o další škody spolu s náklady na právní zastoupení a náklady na právní zastoupení.

Zdroj: Rolling Stone

Články, které by tě mohly zajímat