Právě vysíláme

Taylor Swift obětí AI. Její nahé snímky kolují internetem

29. ledna 2024 9:35
Taylor Swift obětí AI. Její nahé snímky kolují internetem

Umělá inteligence s sebou možná přináší mnoho pozitivního, má však i své stinné stránky. Na vlastní kůži to nyní pocítila Taylor Swift. Její nahé snímky vytvořené právě umělou inteligencí začaly před pár dny kolovat internetem. Americká vláda nyní plánuje zavést opatření, aby se podobné věci nestávaly.

„Technologie AI se momentálně zlepšuje rychleji než potřebné mantinely,“ uvedl Republikán Tom Kean mladší s tím, že je nutné potřebné mantinely umělé inteligenci co nejrychleji nastavit. Jinak se situace vymkne z rukou. „A je jedno, jestli je obětí Taylor Swift nebo jakýkoliv mladý člověk v naší zemi,“ dodal Kean.

Alarmující je nastalá situace i podle Joea Bidena. „Zprávy o šířících se fotografiích nás znepokojily… Falešných fotografií, abych byla přesnější,“ uvedla mluvčí Bílého domu Karine Jean – Pierre. I podle prezidenta USA je nutné co nejdříve přijmout příslušná legislativní opatření.

Zmiňované snímky zobrazují Swift v různých sexuálních pozicích na zápase Chiefs, za které hraje její přítel Travis Kelce. Není jasné, kdo je vytvořil a pustil do světa, šířit se ale začaly na sociální síti X, dříve twitteru. Okamžitě vyvolaly obrovskou vlnu znechucení, a to nejen mezi fanoušky zpěvačky, ale napříč celou veřejností.

Příznivci Swift se pokusili „pohřbít“ snímky vzniklé umělou inteligencí sdílením pozitivních zpráv na adresu čtyřiatřicetileté zpěvačky. Sama interpretka se k fotografiím nevyjádřila. V neděli večer byla podpořit svého přítele na zápase, který rozhodl o postupu Chiefs do finále ligy amerického fotbalu NFL. O pohár Superbowl se utkají s 49ers.

Články, které by tě mohly zajímat