Právě vysíláme

Taylor Swift ovládla Video Music Awards, Johnny Depp se vznášel v obleku astronauta

29. srpna 2022 8:10
Taylor Swift ovládla Video Music Awards, Johnny Depp se vznášel v obleku astronauta

Cenu americké televize MTV za nejlepší video získala zpěvačka Taylor Swift za desetiminutovou verzi snímku k hitu All Too Well: The Short Film. K vítězům v dalších kategoriích patří mimo jiné Jack Harlow, Harry Styles, Nicki Minaj či skupina Red Hot Chili Peppers.

Rapper Jack Harlow o nedělním večeru místního času „přiletěl“ v maketě letadla, jehož uličkou odkráčel na scénu v Prudential Center v Newarku v americkém státu New Jersey, aby zahájil předávání cen za hudební videa. Právě Harlow převzal první cenu show, cenu za nejlepší spolupráci, a to za své hostování v písni Industry Baby amerického rappera s uměleckým jménem Lil Nas X.

Zpěvák Harry Styles vyhrál cenu album roku za Harry’s House. Předávání cen se nemohl zúčastnit kvůli své show v Madison Square Garden v New Yorku.

Nicki Minaj přijala cenu za avantgardní show, kterou podle MTV dostává za své umění, za hip-hop, který překonává bariéry, a za postavení světové superstar. Cena je pojmenována po Michaelu Jacksonovi. Minaj vzdala hold právě jemu, zpěvačce Whitney Houston a dalším hudebním ikonám a hovořila důležitosti psychického zdraví. Za klip k písni Do We Have A Problem?, kterou natočila s Lil Baby, získala i cenu za nejlepší hip-hop.

Na pódiu se objevili i rappeři Eminem a Snoop Dogg a jako „globální ikony“ kapela Red Hot Chili Peppers, která zahrála několik svých hitů. Jeden z členů skupiny, Flea, hovořil o své lásce k lidským bytostem spolu se šváby, stromy a špínou. Bubeník Smith věnoval cenu Tayloru Hawkinsovi, zesnulému bubeníkovi skupiny Foo Fighters, který zemřel začátkem tohoto roku. „Věnuji to Taylorovi a jeho rodině,“ řekl. „Miluji je a chybí mi každý den,“ dodal.

V show se překvapivě objevil i herec Johnny Depp, vznášející se v obleku astronauta nad publikem sotva tři měsíce po verdiktu v ošklivém soudním procesu s bývalou manželkou Amber Heard, se kterou se vzájemně vinili z pomluvy. „Víte co? Potřeboval jsem tu práci,“ žertoval podle agentur devětapadesátiletý herec, snažící se znovu nastartovat svou kariéru. Později Depp vtipkoval, že je k dispozici „pro narozeniny, (židovský obřad) bar micva, svatby, buzení a cokoliv starého, co potřebujete“.

Zpěvačka Madonna, která je s 20 výhrami nejvíce oceňovanou umělkyní v historii MTV, se stala jedinou umělkyní, která získala nominaci v každém ročníku během pěti desetiletí udělování těchto hudebních cen: 69. nominaci si vysloužila za své 14. studiové album Madame X, poznamenala AP.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat