Právě vysíláme

Taylor Swift pokořila 54 let starý rekord The Beatles

21. dubna 2021 8:10
Taylor Swift pokořila 54 let starý rekord The Beatles

Zpěvačka Taylor Swift pokořila rekord dlouho držený kapelou The Beatles. Její nejnovější deska Fearless dosáhla v britské prodejní hitparádě prvního místa a přidala se tak k jejím dalším dvěma deskám vydaným v posledním roce, které se dočkaly stejného úspěchu.

Swift dosáhla hattricku v podobě umístění tří alb na první příčce prodejní hitparády v rozmezí pouhých 259 dnů, čímž pokořila 54 let starý rekord The Beatles. Ti se stejného úspěchu dočkali v rozmezí 364 dnů s alby Help!, Rubber Soul a Revolver.

Zpěvačka se zároveň stala první sólovou umělkyní, které se ve Velké Británii tento hattrick podařil. Zatímco v červenci se v hitparádě stala číslem jedna deska Folklore, v prosinci dosáhla na nejvyšší příčku s albem Evermore.

Rok 2021 patří mezi nejúspěšnější v kariéře Swift. Jen před pár týdny se stala první ženskou umělkyní, jejíž desky se třikrát staly Albem roku na předávání cen Grammy.

V listopadu loňského roku zpěvačka potvrdila, že její bývalý manažer Scooter Braun, který má aktuálně podepsané smlouvy například s Justinem Bieberem či Demi Lovato, prodal práva na jejích prvních šest alb. Swift kvůli tomu nemohla s někdejšími nahrávkami už dále pracovat či je jinak používat, proto se písně rozhodla nahrát znovu.

Zdroj: BBC, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat