Právě vysíláme

Taylor Swift překvapila fanoušky: po pár měsících vydala další album

12. prosince 2020 8:10
Taylor Swift překvapila fanoušky: po pár měsících vydala další album

Americká zpěvačka Taylor Swift si pro fanoušky připravila pořádné překvapení, nahrála své druhé album letošního roku.

Velké překvapení

Taylor na sociálních sítích napsala, že vyjde její devátá studiová deska s názvem Evermore. Podobně překvapivá byla v červenci zpráva o albu též utajovaném albu Folklore, které bylo mezitím nominováno na cenu Grammy.

„S nadšením vám oznamuji, že mé deváté studiové album a sesterská nahrávka Folklore, vyjde dnes večer o půlnoci východoamerického času. Jeho název je Evermore. Netuším, co přijde dál. A tak jsem se držela jedné věci, která mě udržuje ve spojení s vámi všemi. Tou věcí vždy byla a vždy bude hudba. A ať to bude navždy pokračovat.“ vzkázala Swift skrze své účty na Twitteru i na Instagramu.

Na vzniku nové nahrávky se stejně jako v případě té předchozí podílel Justin Vernon, tedy hlavní tvář indierockové a folkové kapely Bon Iver. Hudební magazín NME, že na Evermore jsou i společné počiny Swift a skupin Haim a The National. Deska obsahuje celkem 17 písní včetně dvou „bonusových“.

„Mám-li to říct na rovinu, prostě jsme nemohli přestat psát písně,“ uvedla Swift. „Tohle jsem ještě nikdy neudělala. V minulosti jsem vždycky k albům přistupovala jako k samostatným érám a po vydání jednoho jsem přešla k plánování dalšího. U Folklore bylo něco jinak,“ dodala rodačka z Pensylvánie, která o víkendu oslaví 31. narozeniny.

Zároveň s celou deskou Evermore má být v noci vypuštěn i první singl s názvem Willow. Swift v létě postupovala podobně při uvádění osmé studiové desky, kterou rovněž ohlásila necelý den dopředu a společně s ní vyšel klip k písní Cardigan.

Ta je nyní nominovaná na cenu Grammy stejně jako celé červencové album složené během koronavirové karantény. Desetinásobná držitelka Grammy Swift byla také v listopadu pošesté vyhlášena umělcem roku při udílení cen American Music Awards.

Zdroj: CTK, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat