Právě vysíláme

Tereza Mašková přezpívala hit Tři oříšky od Ivety Bartošové

14. prosince 2023 10:38
Tereza Mašková přezpívala hit Tři oříšky od Ivety Bartošové

Hned tři výročí spojená s asi nejkrásnější a nejoblíbenější českou filmovou pohádkou Tři oříšky pro Popelku oslavila zpěvačka Tereza Mašková videoklipem Tři oříšky, který růžovovlasá kráska natočila ve sněhu a v zimě. Zpívá v něm slavný text od Vladimíra Kočandrleho s hudbou Karla Svobody, čímž vzdává hold proslulému skladateli, stejně jako samotné pohádce.

„Zaprvé Karel Svoboda by letos v prosinci oslavil 85 let, za druhé legendární pohádka Tři oříšky pro Popelku slaví krásné 50leté jubileum a za třetí všemi milovaná píseň, kterou původně nazpívala nezapomenutelná Iveta Bartošová, za několik týdnů slaví 25 let! Když mě původní textař a dnešní ředitel společnosti Warner Music Group Vladimír Kočandrle oslovil s nabídkou darovat svůj hlas tomuto nádhernému songu, byla jsem velmi poctěna a přijala jsem jeho nabídku s největší pokorou a láskou. Zajímavostí je také to, že se na produkci a kompletně aranžmá songu podílel právě Jiří Škorpík, který tvořil i původní verzi pro Ivetu Bartošovou, nechala se slyšet Tereza Mašková.

Proč oslovil Vladimír Kočandrle právě Maškovou? „Ojedinělá barva Terezina hlasu vdechla dnes už legendárnímu hitu po čtvrt století nový život. Tereza tím znovu dokazuje, že je mezi zpěvačkami nové generace asi jedinou skutečnou nástupkyní velkých ženských hvězd české pop-music.“

K písni následně vznikl také videoklip. „Natáčení bylo velice příjemné a mužů říct, že jsme si ho užili. Už jen proto, že jsme točili v krásném prostředí Osady Jizerka a pohádku Tři oříšky pro Popelku všichni od dětství zbožňujeme. Já osobně ji považuji za nejkrásnější a proto jsem velmi vděčná, že oslovili právě mě. Ten den byly asi čtyři stupně pod nulou, takže se to dalo vydržet, i když poslední část byla pro mě trochu kritická! Asi půl hodiny před koncem jsem spadla do sněhu,“ směje se mladá umělkyně, která si je prý vědomá toho, že zpívat tuto ikonickou skladbu je velká výzva.

„I když podle mě původní verzi Ivety Bartošové nikdy nikdo nepřekoná, je mi obrovskou ctí, že právě já jsem byla vybrána k tomu, abych nazpívala výroční verzi této písně,“ dodala mladá zpěvačka.

Články, které by tě mohly zajímat