Právě vysíláme

The Weeknd se stal nejpopulárnějším umělcem na světě

25. března 2023 12:10
The Weeknd se stal nejpopulárnějším umělcem na světě

Podle Guinessovy knihy rekordů je The Weeknd nejpopulárnějším umělcem na světě. Ukazují na to čísla na Spotify, která jasně dokazují jeho převahu nad kolegy. Na začátku března prolomil hranici sto milionu posluchačů za měsíc.

Kanadský zpěvák The Weeknd jako první umělec prolomil na začátku března hranici 100 milionů posluchačů za měsíc na streamovací platformě Spotify. Aktuálně je to podle Guinessovy knihy rekordů už 111,4 milionů, což z něj činí nejpopulárnějšího umělce na světě. Za sebou nechal například Miley Cyrus (82,4 milionů), Shakiru (81,6 milionů), Arianu Grande (80,6 milionů) nebo Taylor Swift (80,2 milionů).

Hvězda žánru r’n’b už má na kontě i rekord nejposlouchanější písně na Spotify. Je jím song Blinding Lights, který zaznamenal ohromujících více než 3,4 miliardy přehrání.

Už brzy si The Weeknda budou moci poslechnout čeští fanoušci naživo. V neděli 6. srpna totiž dorazí se svým turné After Hours Til Dawn do Prahy, kde zahraje na Letišti Letňany. Jedno euro z každé prodané vstupenky půjde na podporu Humanitárního fondu XO, který reaguje na bezprecedentní celosvětovou hladovou krizi.

 

Články, které by tě mohly zajímat