Právě vysíláme

Thom Artway má venku novinku v češtině. Nenechte si ujít singl Nezapomenout

28. září 2021 9:54
Thom Artway má venku novinku v češtině. Nenechte si ujít singl Nezapomenout

Thom Artway je respektovaný český zpěvák s charakteristickým hlasem, písničkář a držitel řady ocenění mj. Ceny Anděl. Mezi jeho nejúspěšnější počiny patří singly I Have No Inspiration a All I Know, které dobyly hitparády rádií i hudební žebříčky. Nyní Tomáš Maček, a.k.a. Thom Artway zahajuje spolupráci s Universal Music vydáním prvního singlu z řady skladeb s českými texty, které v příštím roce vyústí v nové album.

Videoklip k písní Nezapomenout nabízí retrospektivní hravý příběh, který kombinuje realitu s minulostí. Čeština ale není pro Thoma Artwaye úplnou novinkou. S rodným jazykem koketoval už před dvěma lety, když vydal cover písně Anděl Karla Kryla, v televizním scénickém ohlédnutí za tvorbou Václava Neckáře ztvárnil skladbu Tu kytaru jsem koupil kvůli Tobě nebo když letos hostoval na singlu Bílé šaty od Štěpána Urbana. Thom, který je známý svou skromností a upřímným projevem, se i díky těmto skladbám zbavil ostychu ze zpěvu v rodném jazyce a rozhodl se otevřít úplně novou kapitolu své hudební kariéry. Přichází tak s první českou písní Nezapomenout.

„Píseň je o vzpomínce na osobu, se kterou jsme prožili kus života. S osobou, se kterou sice již dávno nejsme v kontaktu, už ji vlastně neznáme, ale občas letmo vzpomeneme na hezké chvíle, které jsme spolu zažili,“ přibližuje smysl písně osmadvacetiletý rodák z Vlachovic. Text k této energické baladě protkané smyčcovými party napsal Ondřej Jurásek, o produkci se postaral úspěšný producent Johnny Rainbow (Mirai, Jelen, Kryštof, Pokáč) a videoklip, který se z velké části natáčel v nádherné lokalitě u jezera Venuše, natočil David Van. Ve snímku si zahrál i sám Thom, herečka Karolína Růžičková a zpěvákův starší bratr Lukáš, který ztvárnil Tomášovo starší já.

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat