Právě vysíláme

Thom Artway se spojil s britským hudebním producentem a vydal singl Dream Your Life Away

8. listopadu 2020 8:10
Thom Artway se spojil s britským hudebním producentem a vydal singl Dream Your Life Away

Thom Artway se spojil s britským producentem Eddiem Stevensem a společně natočili singl Dream Your Life Away. Indie-popová skladba se vymyká dosavadní tvorbě Thoma Artwaye. Chytlavou melodii s ironickým textem o současné honbě za úspěchy vyšperkoval Eddie Stevens produkcí s typicky anglickým soundem.

Skladba Dream Your Life Away, která se výrazně liší od předchozích písní  Thoma Artwaye, je výsledkem mezinárodní spolupráce a je u ní patrný velký vklad britského producenta a muzikanta Eddieho Stevensena, který proslul prací např. pro elektronickou kapelu Moloko.

„Chtěli jsme zkusit něco nového, ať se nezacyklíme v námi zajetých kolejích. Cílem bylo spojit jeho progresivní přístup, muzikálnost, a mé písničkářství. Vyzkoušet to prostě jinak,“ vysvětluje Thom Artway. Od posledního řadového alba All I Know je to již třetí rozdílná skladba. Nejdříve to byla pocta Karlu Krylovi a cover písně Anděl, letos na konci léta to byla romantická balada Caroline a nyní mezinárodní Dream Your Life Away.

Poprvé jsme se opravdu vzdali svých předsudků vůči demu a nechali Eddieho také aranžovat. Měl jasnou vizi. V nahrávce tak uslyšíte postupy, zvuky, které by nás nikdy nenapadly použít. Tak je možné, že mě moji posluchači v takovém kabátu vůbec nepoznají. Nebo naopak!“ směje se Thom. Nahrávání proběhlo v novém slovenském studiu Birdland a v Londýně.

Samotný text písně o povrchnosti současného života by mohl přivést k zamyšlení, ale hravý rytmus a rozverná melodie strhává svojí lehkostí spíše k tanci. „Píseň je o neustálém spěchu, honění se za úspěchy, prací, jistotami,“ vysvětluje mladý muzikant. „Je také o aktuální době, o různých povrchnostech a věcech, které nám přijdou stupidní. Ve výsledku má ale nejen nálada hudby lidem na tváři vykouzlit úsměv a ukázat nadsázku textu.“ Nápad na píseň vznikl během setkání s v Praze žijícím britským textařem Alasdairem Bouchem, se kterým Thom spolupracuje již od svého druhého alba.

 

Zdroj: Kateřina Králová, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat