Právě vysíláme

Tomáš Klus má venku nový vánoční song

11. prosince 2020 8:10
Tomáš Klus má venku nový vánoční song

Tomáš Klus a Městská divadla pražská natočili novou vánoční píseň pro časy koronavirové pandemie. Na klipu k songu Vánoční čas spolupracovali Kateřina Marie Fialová, Zdeněk Piškula, Martin Donutil a další herci z Městských divadel pražských.

Píseň Vánoční čas pro Městská divadla pražská napsal Tomáš Klus společně se svou manželkou Tamarou. Text i videoklip k písni odkazují ke zvláštní situaci, ve které se už od března nachází divadla, hudební kluby a celá živá kultura vůbec.  „S krátkou přestávkou v září jsou naše divadla pro diváky zavřená už téměř osm měsíců a i přesto, že stále zkoušíme, vydáváme knihy, pracujeme na vzdělávacích programech nebo streamujeme, naše hlavní a nejdůležitější činnost, představení před živým publikem, nám všem velmi chybí,“ uvedl Daniel Přibyl, ředitel Městských divadel pražských. „Ježíšku náš lidi naděl, do klubů a do divadel,“ dodal Tomáš Klus.

Vedle písničkáře si ve skladbě zazpívali také Kateřina Marie Fialová, Nina Horáková, Kryštof Krhovják nebo Zdeněk Piškula. Vznikla pak ve studiu hudebního producenta Jiřího Buriana. Režie videoklipu se ujal Jakub Šmíd, který na vizuálu pracoval s výtvarníkem Petrem Vítkem.

Natáčení proběhlo převážně v divadle ABC, kde slavnostně odění herci na jevišti zdobí vánoční strom. Bohužel však před prázdným hledištěm. „Píseň Vánoční čas jsme zamýšleli jako dárek pro naše milované diváky. Věříme ale, že osloví i všechny ostatní, kterým chybí živá kultura, a už se nemůžu dočkat, až usednou v hledišti svého oblíbeného divadla,“ dodal Přibyl.

Zdroj: Městská divadla pražská

Články, které by tě mohly zajímat