Právě vysíláme

TOMÁŠ KLUS se pustil do JAROMÍRA NOHAVICI! Co všechno ostravské ikoně vyčítá?

22. srpna 2019 11:10
TOMÁŠ KLUS se pustil do JAROMÍRA NOHAVICI! Co všechno ostravské ikoně vyčítá?

Tomáš Klus je jedním z mála českých umělců, kteří se vyjadřují k veřejnému dění, a především k politice. Zároveň se zpěvák nebojí kritizovat a klidně si vezme na paškál i své kolegy.

Klus se nyní na svém Instagramu pustil do zpěváka Jaromíra Nohavici a v dlouhém příspěvku sepsal vše, co se mu na ostravské legendě nelíbí. Nohavicovi především vytkl jeho spolupráci s StB, fotografii s politikem Tomiem Okamurou a převzetí medaile od ruského prezidenta Vladimira Putina.

Jak Tomáš sám přiznává, Nohavica pro něj byl už od dětství vzorem a jeho tvorbu měl vždy rád. Chování slavného písničkáře ho však zklamalo, a především převzetí medaile od Putina ho přimělo k tomu, aby svého idola z dětství přestal jako člověka uznávat. „K jeho spolupráci s StB jsem byl shovívavý. Říkal jsem si, chlapče, v té době jsi nežil, nesuď, sám nevíš, jak by ses zachoval. Pak přišla jeho fotka s obchodníkem s chimérami Tomiem Okamurou. I to jsem byl schopen pochopit, jako podlehnutí antiuprchlickému boomu,“ napsal Tomáš a dodal, že odcestování Nohavici do Ruska bere jako jeho podporu tamní zahraniční politiky. „Od člověka, který byl do té doby v mých očích, i přes drobná klopýtnutí, ikonou a bojovníkem za svobodu projevu, bych čekal spíše protest. Čekal bych poukázání na fakt, že imperátorské sklony Vladimira Putina jsou v rozporu se základními lidskými právy, s etikou, s budoucností míru.“ 

Medaile od jednoho z nemocnějších lidí světa ale stále není to jediné, co Klusovi na Nohavicovi vadí. Zpěvák a táta tří dětí se ohrazuje i proti jeho přístupu k spolupráci s StB a vadí mu, že se za ni Nohavica stále neomluvil a nepřiznal vinu, ale stále hledá výmluvy k tomu, proč se Státní bezpečností spolupracoval.

Podívejte se na Klusovo celé vyjádření. Co na něj říkáte?

 

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat