Právě vysíláme

Top 5 latinských popových hitů: Který z nich u vás vítězí?

22. července 2020 11:10
Top 5 latinských popových hitů: Který z nich u vás vítězí?

Latinská hudba patří k vůbec nejpopulárnějším žánrům na světě. Především díky tomuto stylu se do povědomí dostaly hvězdy jako Jennifer Lopez, Luis Fonsi, Shakira a mnoho dalších. Které písničky se ovšem dají označit jako nejznámější v tomto hudebním žánru? Na tuto otázku se pokusíme odpovědět!

Obrovské hity

Chcete letos v létě poznat nový hudební žánr a pořádně se při tom pobavit? Pokud ano, tak jste na správném místě! Latinská hudba zažívá v minulých deseti letech obrovský boom. Z hudebního žánru, který v minulosti příliš nezaujal, se dnes stal celosvětový fenomén.

V čem tkví kouzlo latinské hudby? Raději, než abychom vám to vysvětlili, jsme vám připravili seznam top pěti latinských hitů. Tuto hudbu je zkrátka lepší poznat na vlastní uši!

Con Calma – Daddy Yankee & Snow (2019)

Puertorický umělec Daddy Yankee před rokem oslnil celý svět nesmírně povedenou písní Con Calma. Do rytmické melodie a chytlavého refrénu se zamilovala i zpěvačka Katy Perry, která s Daddym posléze nazpívala i remix.

Nunca Me Acuerdo de Olvidarte – Shakira (2014)

Španělská verze singlu Can’t Remember To Forget You patří vůbec k nejpovedenějším písním, které nám zpěvačka Shakira kdy představila. Kolumbijská zpěvačka v ní trochu experimentovala s rockovou hudbou (což u ní nebývá tak časté), ale nesmírně se jí to povedlo.

Con Altura – Rosalía, J Balvin feat. El Guincho (2019)

Španělská zpěvačka Rosalía patřila k největším překvapením loňského roku. Její hit Con Altura, jehož doplňuje povedený hudební klip, dobyl hitparády ve Španělsku a hudební server Billboard skladbu označil jako pátou nejlepší z roku 2019.

El Anillo – Jennifer Lopez (2018)

Existuje na tomto světě něco, co by Jennifer Lopez nezvládla? Rodačka z New Yorku pravidelně koketuje mezi španělskými a anglickými písněmi a fanoušci ji za to milují. JLo nedávno na Instagramu sdílela fotku ze studia. Zdá se, že připravuje nový singl ve španělštině! Máme se tedy na co těšit.

Despacito – Luis Fonsi feat. Daddy Yankee (2017)

Léto roku 2017 nepochybně patřilo latinské hudbě, a to především díky skladbě Despacito. Tento chytlavý hit, jenž popisuje milostný vztah, si v jednu chvíli broukal snad celý svět. Despacito změnil dřívější skeptiky latinské hudby na pevné věřitele. Málokterá píseň ovlivnila veřejné vnímání hudebního žánru jako společný hit od Luise Fonsiho a Daddy Yankeeho.

Zdroj: YouTube, Instagram, Billboard

Články, které by tě mohly zajímat