Právě vysíláme

TOXIQUE

12. dubna 2010 16:27
TOXIQUE

Shout

Populární tuzemská kapela Toxique se vrhla do příprav zbrusu nového materiálu. První ochutnávky v podobě singlu se fanoušci dočkají na jaře a vydání celého alba je zatím naplánováno na podzimní měsíce.

Formace si na nahrávání vyhradila celý leden. Přípravy probíhají u babičky Vildy Béreše v Krušných horách, která muzikantům poskytuje rodinné zázemí a tradiční českou stravu. Podle frontmanky Kláry Vytiskové není nouze ani o velkou porci inspirace v podobě dechové hudby, kterou členové kapely často poslouchají.

Toxique chystají i změnu image a ještě před podzimním vydáním novinky plánují několik jarních koncertů. Už bez svého pověstného sofa se objeví i na několika letních festivalech a zavítají i do zahraničí – pro příklad uveďme, že v květnu pojedou do Šanghaje a na podzim do Sofie.

Našinci na skupinu narazí také na televizních obrazovkách a na Kláru Vytiskovou pak navíc i v pořadu "Medúza", který nově moderuje.

Toxique představili nový singl Shout v pořadu Pomozte dětem na ČT

Předchází tak plánované druhé desce, která by měla vyjít na začátku podzimu. Bonusem pro Toxique určitě jsou i fotografie od Jana Saudka.

Po období, kdy byli zavření ve studiu a připravovali materiál na jejich nové, v pořadí druhé album, se vracejí na pódia.

V exkluzivní premiéře v pořadu ČT „Pomozte dětem“ představili novinkový singl Shout. Během přenosu stihli věnovat i dvě věci do dražby (figurku klávesáka Vildy a sukni Kláry), jejichž výtěžek půjde na pomoc ohroženým dětem – více na pomoztedetem.cz. Už příští týden na ně čekají dvě nominace v rámci večera udílení Výročních cen APH Anděl 2009 – za klip Honey a Kláru Vytiskovou navíc jako zpěvačku za hudební projekt Pocta Zuzaně Navarové. Bude vysílat TV Nova v sobotu 17.4. ve 20:00.

A hned týden poté se objeví s další novinkovou skladbou na obrazovkách ČT 1 (24. 4. ve 20.00) v pořadu Sedm divů Česka. Tvorba Toxique neoslovila jen akademiky, ale i famózního Jana Saudka, který jim udělal skvělé fotografie. Kdo je bude chtít vidět „živě“, může přijít na koncertní vystoupení nebo na vybrané letní festivaly. Ovšem nezahrají si jen u nás, ale i v rámci expozice České republiky EXPO v Šanghaji, v zahradě Pražského domu v Bruselu (červen) nebo v Sofii (podzim).

Na podzim přijde to nejdůležitější – nová deska, koncertní turné a komplexní změna image. Od koncertního pódia, přes kostýmy až po proměnu webové stránky. S tím jím pomáhá Studio Najbrt. Premiérově bude „odtajněno“
v říjnu v rámci DesignBloku v Praze.

Články, které by tě mohly zajímat