Právě vysíláme

Travis Scott čelí žalobě 750 milionů dolarů od 125 fanoušků

17. listopadu 2021 11:00
Travis Scott čelí žalobě 750 milionů dolarů od 125 fanoušků

Rapeři Travis Scott a Drake jsou žalováni více než 125 návštěvníky festivalu Astroworld, na kterém došlo k tragédie při níž zahynulo 10 lidí a mnoho dalších bylo zraněno.

Žaloba v hodnotě 750 milionů dolarů (cca 16,6 miliard korun) byla podána jménem nejméně 125 návštěvníky proti rapperům Travisi Scottovi, Drakeovi,  společnostem Live Nation, Apple Music a dalším kvůli tragédii na festivalu Astroworld.

 

Podle časopisu Forbes byla žaloba podána k okresnímu soudu okresu Harris v Texasu advokátní kanceláří Buzbee s tvrzením, že účastníci utrpěli fyzické a duševní trauma z akce kvůli „nesmyslné hrubé nedbalosti“.

Oběti požadují miliardové odškodné a soudní proces. Houstonský právník Tony Buzbee, který předtím zastupoval nejméně 35 obětí, v žalobě uvedl: „Žádné množství peněz nikdy neučiní tyto žalobce celistvými; žádné množství peněz nemůže obnovit lidský život. Ale náhrada škody požadovaná v tomto případě se pokouší napravit, pomoci nebo nahradit škody a ztráty, které tito žalobci utrpěli – nic víc a nic míň.“

Scott, který řekl, že byl z tragédie zdrcen, byl dvakrát odsouzen za to, že na předchozích koncertech povzbuzoval fanoušky, aby přeskakovali bezpečnostní bariéry a spěchali na pódium.

Policie se při vyšetřování tragédie na festivalu zaměří na dvě věci – co způsobilo samotnou tlačenici a také, co zabránilo lidem, aby z místa mohli uniknout. Vyšetřovatelé přezkoumají rovněž video z místa neštěstí.

Články, které by tě mohly zajímat