Právě vysíláme

TWENTY ONE PILOTS: Z objevu internetu mainstreamovou hvězdou

5. ledna 2016 14:25
TWENTY ONE PILOTS: Z objevu internetu mainstreamovou hvězdou

Dvojice TWENTY ONE PILOTS patří k nejmilejším zjevením konce loňského roku. Původně byla skupina senzací především pro internetovou komunitu, to se ale změnilo díky loňskému albu Blurryface.

Twenty One Pilots jsou typem nezávislého umělce, který úzce spolupracuje s velkým vydavatelstvím. Podobně se chovají třeba Macklemore & Ryan Lewis nebo Hoodie Allen. S prvně jmenovanými mají Twenty One Pilots společnou též cestu k úspěchu. Nadšení internetových fanoušků se postupně rozšířilo i mezi širší publikum a zájem o kapelu eskaloval s vydáním singlu Stressed Out. Chytlavá písnička skupinu katapultovala mezi americkou hudební smetánku a v exponovaném předvánočním čase vystřelila aktuální desku mezi nejprodávanější tituly v USA. Alba Blurryface se za oceánem prodal takřka milion kopií.

Mrkni na videoklip k singlu Stressed Out:

Že tuhle kapelu ještě vůbec neznáš? Tak tady je něco více o nich…

Twenty One Pilots pocházejí z Ohia a Blurryface je jejich čtvrtou položkou v diskografii. Tyler Joseph a Josh Dun skupinu založili v roce 2009. Hojně koncertovali, zahráli si třeba s Fall Out Boy nebo Walk The Moon a pilně sbírali zkušenosti i příznivce. Vhodným důkazem toho, jak rychle se jejich popularita šíří, je též chystaný pražský koncert v Lucerna Music Baru odehraje 5. 2. 2016, který je ovšem vyprodán…

Články, které by tě mohly zajímat