Právě vysíláme

Twenty One Pilots zahráli na Colours of Ostrava českou píseň Co jste hasiči

14. července 2022 15:14
Twenty One Pilots zahráli na Colours of Ostrava českou píseň Co jste hasiči

Koncert kapely Twenty One Pilots na festivalu Colours of Ostrava měl i českou linku. V akustické verzi na trumpetu zazněla i píseň Co jste hasiči.

Koncert Twenty One Pilots pořadatelé oznámili už v zimě roku 2019. Původně jej totiž plánovali na ročník 2020. Ten se ale vinou epidemie koronaviru nekonal, stejně tak i ten v roce 2021. Kapelu se ale organizátorům podařilo přesunout na letošní rok. Po dvou letech se tak dnes fanoušci dočkali.

Kromě hitů kapely a několika převzatých skladeb zazněla i jedna česká zlidovělá skladba. Akusticky, bez doprovodu kapely, zahrál jeden z muzikantů na trumpetu píseň Co jste hasiči. Krátce před tím se zpěvák Tyler Robert Joseph svěřil, že jeden z jeho předků, který se narodil před 205 lety, pocházel z České republiky.

Americká kapela Twenty One Pilots patří k největším jménům současné světové hudební scény. „Miliardy přehrání písní na YouTube či Spotify, vyprodané největší koncertní haly, cena Grammy, nominace na Brit Awards, ale především neuvěřitelná, strhující vystoupení. To vše patří k Twenty One Pilots, kteří pocházejí z amerického Ohia a tvoří je zpěvák a multiinstrumentalista Tyler Joseph a bubeník Josh Dun,“ dodal pro ČTK mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Podívejte se na video od influencerky Míši Říbalové! 🙂

 

Články, které by tě mohly zajímat