Právě vysíláme

Tým Taylor Swift se ohradil, zpěvačka neznečišťuje nejvíce planetu

1. srpna 2022 11:10
Tým Taylor Swift se ohradil, zpěvačka neznečišťuje nejvíce planetu

Týmu Taylor Swift se nelíbí nařčení, že ze všech slavných osobností právě Swift nejvíce znečišťuje planetu. Prý jde o nepravdivou informaci založenou na nesprávných podkladech.

Ekologie se v posledních letech řeší více než kdy jindy a právě celebrity často hlasitě apelují na ochranu planety. Samy však hojně používají letadla, která životní prostředí naopak znečišťují. Podle serveru CelebJets toho za uplynulý půl rok nejvíce nalétala Taylor Swift. Její tým se však proti nařčení ohradil.

Podle dat usedla zpěvačka do svého soukromého tryskáče za uplynulých sedm měsíců celkem 170krát. Strávit v něm měla celkem 23 tisíc minut, což by se rovnalo šestnácti dnům. Tento rok už jet Swift vypustil do ovzduší 8 293 tun emisí, což je asi 1 184krát více, než zvládne obyčejný člověk. Průměrně trvají lety hudebnice asi 80 minut, nejkratší dobu letěla letos z Missouri do Nashvillu, a to 36 minut.

Swift, respektive její tým, považuje informace za nesprávné, jelikož letadlo zpěvačky si „pravidelně půjčují jiné osoby“. Podle nich proto hudebnice rozhodně není tou, která by ze slavných osobností svými lety znečišťovala ovzduší nejvíce.

Na základě údajů z CelebJets skončil za Swift boxer Floyd Mayweather, třetí místo patří Jay-Zmu a v desítce „nejlepších“ se objevili také Kim Kardashian a Mark Wahlberg.

Články, které by tě mohly zajímat