Právě vysíláme

Usher předvedl na Super Bowlu neskutečnou show, zahrál své největší hity

12. února 2024 7:14
Usher předvedl na Super Bowlu neskutečnou show, zahrál své největší hity

Usher představil během poločasové show finále ligy amerického fotbalu NFL své největší hity i řadu slavných hostů. Během čtvrthodinového vystoupení na Super Bowlu se vedle něj na pódiu objevily mimo jiné zpěvačky Alicia Keys a H. E. R. či rappeři Ludacris a Lil Jon. Součástí podívané byly také desítky tanečníků a dechová kapela.

Sám Usher se během vystoupení několikrát převlékl, nakonec si ale zcela sundal tričko a tančil na pódiu, které chvílemi připomínalo hodiny a chvílemi oheň. V jeden moment se dokonce objevil na kolečkových bruslích, za což ho zhruba 60 tisíc diváků na stadionu odměnilo potleskem.

Usher v přestávkové show, která je považována za jednu z nejprestižnějších akcí v hudebním světě, vystoupil už v roce 2011 se skupinou The Black Eyed Peas. R’n’b hudebník se celosvětově proslavil hity jako Nice & Slow, You Make Me Wanna, U Got It Bad či Yeah!

Ještě před začátkem zápasu zazpívala country zpěvačka Reba McEntire americkou hymnu a zpěvák Post Malone píseň America The Beautiful. Obrovskou pozornost na sebe před zápasem i během něj v publiku poutala zpěvačka Taylor Swift. Přítelkyně hráče amerického fotbalu Trevise Kelce, který ve finále nastoupil za tým Kansas City Chiefs, přiletěla na zápas soukromým letadlem přímo ze svého koncertu v Tokiu.

V publiku byly k vidění také další hudební hvězdy jako Queen Latifah, Beyoncé, Lady Gaga, Jay – Z, Justin Bieber či herci Leonardo DiCaprio a Jeff Goldblum. Zahlédnout bylo možné také miliardáře Elona Muska.

Super Bowl obhájili Kansas City Chiefs

Kansas City Chiefs v Super Bowlu porazili San Francisco 25:22 po prodloužení a titul tak získali počtvrté v historii a potřetí za posledních pět let. Znovu je k úspěchu dovedl rozehrávač Patrick Mahomes, který má už třetí titul a potřetí byl zvolen nejužitečnějším hráčem finále.

San Francisco mělo několikrát blízko k vítězství, velkou část zápasu vedlo, ale nakonec mu šance na šestý titul v historii utekla. Vedle Mahomese, který zazářil hlavně v prodloužení, byl klíčovou postavou vítězů kopáč Harrison Butker, který trefil čtyři tříbodové kopy včetně nejdelšího kopu v dějinách Super Bowlu.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat