Právě vysíláme

Úspěšné duo SLZA vydává netrpělivě očekávané debutové album Katarze

11. listopadu 2015 9:00
Úspěšné duo SLZA vydává netrpělivě očekávané debutové album Katarze

Deska vychází v pátek 13. listopadu.

Slza o sobě dala poprvé vědět před rokem, kdy veřejnosti představila debutový singl Lhůta záruční, který se záhy stal hitem a zařadil se mezi nejúspěšnější videa na YouTube (více než 8 milionů zhlédnutí). Od té doby Petr a Lukáš přispěli do českého éteru dalšími dvěma hity, posbírali několik prestižní cen v různých anketách a hlavně natočili i své první album, které vychází pod názvem Katarzepátek 13. listopadu.

Kapela Slza, kterou tvoří Petr Lexa a Lukáš Bundil, se při natáčení soustředila především na to, aby na své debutové desce nabídla melodické písně s chytlavými a výraznými refrény, které budou dobře fungovat nejen při poslechu alba nebo při větších koncertech, ale i třeba jen s kytarou nebo pianem. To, že se jim jejich záměr povedl, nasvědčuje velký úspěch nejen výše uvedeného singlu, ale i následující hitovky Celibát, kterou duo představilo počátkem tohoto jara. 

Pozornost si zaslouží ale také obal desky: „Každá písnička představuje katarzi a je to tudíž i pojítko celé desky. Přesně tohle symbolizuje linie na obalu, která prochází celým bookletem – konce linie jsou ‘uzavřeny‘ kapkou – slzou – a je na každém, jestli ji interpretuje jako slzu štěstí, smutku nebo něčeho jinéhé,“ dodávají svorně Petr s Lukášem.

Klip k songu Katarze 

[primitiveInlineYoutube ytid=“lKaIi9t3XI4″]

Roadshow SLZY k albu KATARZE

  • Praha 13. 11. 2015
  • Pardubice 16. 11. 2015
  • České Budějovice 18. 11. 2015
  • Brno 19. 11. 2015
  • Ostrava 20. 11. 2015
  • Bratislava 23. 11. 2015

 

 

foto: Tomáš Nosil/Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat