Právě vysíláme

V pouhých 25 letech zemřel zpěvák Moonbin, údajně spáchal sebevraždu

20. dubna 2023 11:47
V pouhých 25 letech zemřel zpěvák Moonbin, údajně spáchal sebevraždu

Ve věku 25 let zemřela jihokorejská K-popová hvězda Moonbin, napsala agentura AFP. Zpěvák, herec, tanečník a model byl členem chlapecké skupiny Astro. Podle jihokorejské policie byl Moonbin, vlastním jménem Moon Bin (Mun Pin), dnes večer místního času nalezen mrtvý ve svém bytě v Soulu, objevil ho jeho manažer.

Úmrtí zpěváka na svém twitterovém účtu potvrdilo i hudební vydavatelství Fantagio. „19. dubna nás náhle opustil člen skupiny Astro Moon Bin a stal se hvězdou na obloze,“ uvedlo vydavatelství. Jak dodalo, v souvislosti s jeho smrtí prožívají „velký zármutek a šok“.

Agentura Jonhap s odvoláním na místní policii uvedla, že si Moonbin podle všeho sám vzal život. Přesnou příčinu smrti ale určí až pitva. Vydavatelství Fantagio ve svém prohlášení požádalo všechny, aby se „zdrželi spekulativních zpráv“ a umožnili zpěvákově rodině „v poklidu se s ním rozloučit“.

Moonbin pracoval jako model a herec, v roce 2016 pak debutoval s chlapeckou skupinou Astro. Jak uvedl server People, šestice vydala 3 alba, letos v březnu pak skupinu opustil jeden ze členů, Rocky.

Sám Moonbin si naordinoval kvůli mentálnímu zdraví v roce 2019 roční pauzu. „Nemají žádný soukromý život. Začali hrát v opravdu mladém věku. Nechodí do školy, nemají jiné přátele než mezi hudebníky. Je to pro ně těžké,“ uvedl ve své zprávě o muzikantově smrti redaktor Rob Schwartz z Billboard Magazine, který uvedl, že hvězdy K-popu žijí pod velkým tlakem. Mnohem větším než interpreti ze Západu. Vydavatelství na ně totiž tlačí, aby vydávali hit za hitem.

Zdroj: redakce, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat