Právě vysíláme

Ve 31 letech zemřel producent Jamal Edwards, stál za kariérou Eda Sheerana nebo Rity Ory

21. února 2022 12:10
Ve 31 letech zemřel producent Jamal Edwards, stál za kariérou Eda Sheerana nebo Rity Ory

Veřejnost ho příliš neznala, mezi hudebníky byl však uznávaným producentem. Jamal Edwards stál za zrodem kariéry Rity Ory nebo Eda Sheerana, kterému věnoval svůj poslední příspěvek na instagramu. Zemřel ve 31 letech, podle slov své matky zemřel po krátké nemoci.

Smrt Jamala Edwardse byla nečekaná. O víkendu ještě vystupoval na jedné z akcí v Londýně, na začátku února se pak účastnil předávání Brit Awards. Přesná příčina jeho úmrtí je nejasná, jeho matka pouze uvedla, že zemřel náhle po krátké nemoci.

„Já, jeho sestra Tanisha, celá rodina i přátelé jsme zdevastovaní. Byl středem našeho vesmíru. Byl inspirativním člověkem. Naše láska k němu i nadále žije, stejně jako bude žít i jeho odkaz,“ řekla Brenda Edwards pro Good Morning Britain.

Edwards stál za úspěchem mnoha britských hudebníků, za mimořádný přínos hudebnímu průmyslu obdržel v roce 2014 od královny Řád britského impéria. Spolupracoval například s Ritou Orou, Jessie J, Stormzym nebo Edem Sheeranem, jemuž věnoval svůj poslední příspěvek na instagramu. Gratuloval mu v něm k narozeninám.

„Jsem pyšný na to, že jsem tě mohl nazývat svým přítelem. Pomohl jsi a inspiroval všechny, kdo měli příležitost tě poznat. Budeš nám velmi chybět a nikdy na tebe nezapomeneme,“ napsal hudebník Ryan Keen.

Články, které by tě mohly zajímat