Právě vysíláme

Ve Velké Británii zvolili největšího baviče 20. století! Výsledky ankety vás nejspíš překvapí

19. ledna 2019 11:10
Ve Velké Británii zvolili největšího baviče 20. století! Výsledky ankety vás nejspíš překvapí

Britská mediální stanice BBC spustila anketu o největšího baviče 20. století, v rámci pořadu nesoucí název Ikony. Ve hře bylo několik slavných hudebních jmen a legend ze světa filmu, včetně Davida Bowieho a Marilyn Monroe. Zvítězil v anketě někdo z těchto jmen?

Nadčasová ikona

Celkovým vítězem ankety o největšího baviče 20. století se stal anglický zpěvák David Bowie. Rodák z londýnského Brixtonu tak zvítězil například nad již zmíněnou Marilyn, Charlie Chaplinem, či zpěvačkou Billie Holiday. Důvodů k jeho výhře bylo několik. Lidé především ocenili to, že Bowie během kariéry neustále držel krok s dobou, přijímal moderní trendy a zanechal po sobě důležitou kulturní a hudební stopu.

David Bowie zemřel na rakovinu v roce 2016. Jeho poslední album Blackstar, inspirované jeho nevyhnutelné smrtí, dobylo hitparády ve Velké Británii a ve Spojených státech a stalo se jedno z nejvýdělečnějších desek roku 2016. Během kariéry trvající 56 let se Bowie stal nenahraditelnou součástí společenského a hudebního světa, a to především díky hitům jako singl Heroes.

 

Kdo ještě zvítězil?

Bowie nebyl jediným, kdo se dočkal ocenění v rámci pořadu Ikony. Vítězem v kategorii Věda se stal matematik Alan Turing, v kategorii  Objevitelé zvítězil Ernest Shackleton, jenž vedl antarktickou expedici v roce 1914 a v kategorii Lídři zvítězil bývalý prezident Jihoafrické republiky, Nelson Mandela.

Co říkáte volbám britského publika vy? Chybí podle vás na seznamu někdo? Napište nám do komentářů!

Zdroj: LadBible, BBC, Billboard, YouTube, Instagram, davidbowie.com

5 celebrit, které mají dovednosti, o jakých jste pravděpodobně dosud netušili

Články, které by tě mohly zajímat