Právě vysíláme

Velké překvapení v Americe! Žebříčky v prodeji desek ovládl zpěvák, u kterého to nikdo nečekal

22. září 2018 11:10
Velké překvapení v Americe! Žebříčky v prodeji desek ovládl zpěvák, u kterého to nikdo nečekal

Mysleli jste, že v Americe nejvíce letí rap a umělci jako Katy Parry nebo Kanye West? Tak to jste na omylu! Týdenní žebříček nejprodávanějších alb ovládl někdo úplně jiný.

Je to velké překvapení, ale po více než třiceti letech ovládl týdenní žebříček nejprodávanějších alb britský hudebník Paul McCartney! Jeho nové album Egypt Station se dostalo do čela žebříčku Billboard 200, který tento týden zveřejnil stejnojmenný magazín.

Šestasedmdesátiletá hudební ikona vydala novou desku 7. září a za první týden (do 13. září) se jí v USA prodalo 153 000 kusů. Své osmnácté sólové studiové album pojal bývalý člen The Beatles jako zastávky při jízdě vlakem, celkem deska zahrnuje 16 písní.

Zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista ovládl žebříček Billboard svým sólovým albem naposledy v roce 1982 po vydání desky Tug Of War. Tehdy se jeho nahrávka držela v čele tohoto amerického žebříčku tři týdny po sobě. Celkem se se svými sólovými deskami McCartney dostal do čela tohoto žebříčku osmkrát, uvedl magazín Billboard.

Zdroj: Billboard, ČTK

Video: TOP 10 písniček za rok 2018

Články, které by tě mohly zajímat