Právě vysíláme

VIDEO: Kanibalismus, války a koncentrační tábor! Skupina Rammstein je zpátky!

29. března 2019 15:59
VIDEO: Kanibalismus, války a koncentrační tábor! Skupina Rammstein je zpátky!

Nový klip skupiny Rammstein ke skladbě Deutschland naštval mnoho lidí. Například Ústřední rada Židů Německa požaduje jeho odstranění z internetu. Čím konkrétně video lidi tak pobouřilo?

Klip se odehrává v několika etapách historie Německa. V necelých deseti minutách se vracíme zpátky do časů válek Germány s Římany, putujeme dál událostmi ze středověku. Kytarista Richard Kruspe pak v roli nacistického pohlavára popravuje zbytek kapely jako Židy v koncentračním táboře, vidíme i záběry ze současnosti a budoucnosti

Právě pasáž z koncentračního tábora dopálila Ústřední radu Židů v Německu. Ta požaduje okamžité stažení klipu z internetu. Kontroverzní pasáž vyšla i jako půlminutový trailer, který klip ohlašoval. Podle části veřejnosti šlo o prvoplánový marketingový plán.

Ať už máte skupinu rádi, nebo ne, tak při poslechu skladby a jejího textu zjistíte, že celá věc je daleko složitější. Text totiž pojednává o tom, že Němci se vždy tváří jako ti silní, ale v dějinách toho natropili dost špatného. Rozhodně tedy nejde o schvalování holocaustu, nebo nacismu, ale spíš o ironii ke všem těm „hrdým Němcům“.

Klipem provází tajemná žena, která má představovat jakousi vládkyni Německa. Možnou interpretaci ještě zamotává fakt, že tato „Germania“ je v klipu představována černoškou Ruby Commey. Rammstein zkrátka znovu dosáhli toho, co chtěl: zamotali lidem hlavu. A rozhodně to neudělali prvoplánovým způsobem.

V Praze by se kapela měla ukázat 16. a 17. července v rámci turné k novému albu, které by mělo vyjít 17. května. Skupina vydává nové album po deseti letech.

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat