Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: Vlnu optimismu přináší MIRAI s novým klipem k songu Yahoda, který natočili vloni na Bali

19. dubna 2020 18:03
Novinka Evropy 2: Vlnu optimismu přináší MIRAI s novým klipem k songu Yahoda, který natočili vloni na Bali

Hrajeme exkluzivně na Evropě 2 od pondělí 20. dubna 2020.

Po osvětovém virálním minisongu Dej si roušku, jenž vznikl za rekordní čas jako reakce na aktuální dění, přichází kapela Mirai s videoklipem, který je naopak připravovaný už dlouho. Plážový videoklip k superpozitivní písni Yahoda z posledního alba Arigatō se natáčel už loni na Bali, kam Mirai odjeli na společnou dovolenou. S vydáním Yahody se čekalo na pravou chvíli. „Rozhodli jsme se až před pár dny, že je ideální čas lidem zlepšit náladu. Věříme, že bude líp a líp, a myslíme, že ten klip na lidi dýchne kouskem radosti ze života,“ říká Mirai Navrátil, který hudbu a text singlu napsal spolu s producentem Ondrou Fiedlerem. Divokému natáčení u moře velel režisér Ondra Kudyn, jenž napsal scénář a postaral se také o styling. Mirai rovněž oznamují i nové termíny přeložené jarní tour.

Klip je úplně odlišný od všech, na které byli fanoušci Mirai do teď zvyklí. „Styling, mood a prostředí. Je to všechno tak dobře a decentně úchylný a trochu artový. Hodně mě to baví,“ říká frontman kapely Mirai Navrátil. Také je to první zahraniční klip, který natáčela celá kapela pohromadě. Předešlé klipy k hitům Pojď, zapomenem a Øtchi točil sám Mirai, jenž přiznává, jak je hromadné natáčení produkčně náročné. „Režisér Ondra Kudyn místy pěnil, protože byl na všechno sám bez štábu. No a uhlídejte čtyři skoro puberťáky v dovolenkovým módu,“ vzpomíná s úsměvem Mirai.

Refrén Mirai napsal společně s producentem Ondrou Fiedlerem na jeho balkóně na pražské Ladronce. Sloky přišly až s cestou kolem světa, jež Mirai vloni absolvoval. „Hlavní inspirací byla Hawai a zkušenost z ostrova Maui, kde jsme na jedné zapadlé pláži prožili kouzelné chvíle,“ odhaluje vznik písně Mirai a přemítá nezapomenutelný zážitek z magického místa, kde všichni tančili nahatí kolem ohně a hráli na bubínky. „V takovém etno-módu se čekalo na západ Slunce. Na to nezapomenu,“ říká Mirai.

Původně se videoklip měl natáčet přímo na onom místě. „Možná by nás tam ale i rituálně ugrilovali, kdybychom tam naběhli s kamerami,“ komentuje humorně Mirai. Nakonec celá kapela včetně režiséra Ondry Kudyna a jeho přítelkyně trávili natáčecí dovolenou na Bali„Natáčení mělo být jiný, než dovolenkový klip. Na Bali už jsem byl, takže jsem věděl, čemu se chci vyhnout a co naopak vyhledávat. Chtěl jsem se co nejvíc přiblížit prostředí Hawaie, protože tam song vznikl,“ říká Ondra Kudyn, který měl tentokrát na starosti i styling, což si náramně užil. „Bylo to spíš hraní si s barvami ve scénách. Chtěli jsme, aby to vypadalo celistvě, ale ne zas nudně, takže jsme v podstatě vytvářeli obrazy. A to mě hodně bavilo,“ prozrazuje.

Natáčení bylo plné smíchu a pohody. Kapela vzpomíná na situaci, kdy od nich režisér očekával choreografii, ale přes všechnu jejich (marnou) snahu měl pocit, že si z toho dělají legraci, a tak to skončilo jeho vztekem a pocitem beznaděje. To můžeme brát jako ukázkový příklad toho, že někdy všechno nejde úplně hladce, ale nakonec to většinou dobře dopadne. Jako s tímto veselým letním klipem, jimž Mirai zvou k dobré náladě, zpěvu a pohodě.

Naživo se na Mirai mohou fanoušci těšit na podzim, kdy bude kapela pokračovat v rozjeté tour, kterou navýšila o další koncerty. „Jelikož pravděpodobně přijdeme o letní koncertování, rozhodli jsme se do Olomouce, Zlína a Pardubic přidat koncert navíc, abychom se viděli i s těmi, co se na nás chystali v létě,“ komentují Mirai a těší se na nabitý podzim.

Mirai Tour 2020:
  • 21. října 2020 – Olomouc (vyprodáno)
  • 22. října 2020 – Olomouc – přidaný termín
  • 24. října 2020 – Karlovy Vary (vyprodáno)
  • 29. října 2020 – Zlín – přidaný termín
  • 30. října 2020 – Zlín (vyprodáno)
  • 6. listopadu 2020 – Jablonec
  • 14. & 15. listopadu 2020 – Krnov
  • 20. listopad 2020 – Pardubice – přidaný termín
  • 21. listopadu 2020 – Pardubice (vyprodáno)
  • 22. listopadu 2020 – Plzeň (vyprodáno)

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat