Právě vysíláme

Vojta Drahokoupil vydává singl Hlavou proti zdi, je předzvěstí chystaného alba

3. srpna 2022 8:10
Vojta Drahokoupil vydává singl Hlavou proti zdi, je předzvěstí chystaného alba

Zpěvák Vojta Drahokoupil vydává druhý singl z chystané desky 27, píseň Hlavou proti zdi. Na songu spolupracoval s Jiřím Vidasovem a Petrem Harazinem z kapely Nebe, který song otextoval.

„Námět, který jsem napsal asi před půl rokem, jsme rozpracovali ve studiu společně s Jirkou Vidasovem. Ten umí dokonale okořenit moje nápady. Myslím, že je v hudbě těžké najít takové propojení, jaké máme my dva,“ popsal vznik skladby Drahokoupil. Píseň otextoval Petr Harazin z kapely Nebe, který v minulosti psal texty například pro Karla Gotta, Lucii Bílou nebo Katarínu Knechtovou.

Od počátku hudební kariéry Vojty Drahokoupila se jeho přístup k tvorbě muziky změnil. „Byly roky, kdy jsem měl pocit, že se hudba jako taková vytrácí. Dneska už chápu, že je jen modernější doba. Každý bude vždycky říkat, že jeho generace dělala hudbu o něco poctivěji a lépe. Hudbu ale děláme každý podle vlastního přesvědčení a je super, že má tolik podob.“

Album 27 vyjde na podzim a bude obsahovat až deset songů. Základ písní tvoří Vojta sám, na hudbě pak spolupracuje s Jiřím Vidasovem a na textech s Petrem Harazinem a Petrem Soukupem„Kouzlo desky je v tom, že na ní není nic umělého, vše jsme nahrávali naživo vlastníma rukama,“ popisuje zpěvák.

Články, které by tě mohly zajímat