Právě vysíláme

Vojtaano se na novém albu nevyhýbá ostřejším výrazům

28. ledna 2021 8:10
Vojtaano se na novém albu nevyhýbá ostřejším výrazům

Písničkář, herec a stand-up komik Vojtěch Záveský, který vystupuje pod pseudonymem Vojtaano, vydal pod titulem 2020 své druhé album. Všechny songy jsou žánrově různorodé.

„Celá deska vznikla v tomhle zvláštním roce, od začátku jsem o názvu nepochyboval. Klidně risknu, že nás umělců s tímhle jednoduchým názvem vyleze víc. Bude se mi to dobře pamatovat, 2020,“ okomentoval název alba zpěvák.

Texty se snažil psát upřímné, čerpal především z vlastních zkušenosti. „Když mi bylo dvacet, tak jsem pařil, kalil, ze všeho měl prdel, a tak i první deska byla vlastně celá v tomhle duchu. Rok 2020 jsem trávil v klidu, doma, se ženou, se psem, s muzikou a myšlenkama, kam ten svět spěje. Tak se to na desce taky zákonitě promítlo. Témata jsou sice trochu dospělejší, ale pořád se snažím vyprávět od srdce a na plnou hubu a hledat na věcech hlavně ty veselý momenty.“

 

Album sestavil z jedenácti žánrově různorodých písní. Nevyhýbá se v nich ostrým výrazům, ty však dostaly oproti předchozí desce menší prostor. Celkově jsou témata, o kterých Vojtaano zpívá, dospělejší, jeho typická hravost se však z textů nevytratila. Na desce spolupracoval například se ZelleremCocotte Minute, Adamem HejnouFast Food Orchestra, Phillem Kottym nebo Petrem Zemanem.

Zdroj: Warner Music

Články, které by tě mohly zajímat