Právě vysíláme

VOJTĚCH DYK si nadělil k narozeninám nový klip! Na jeho premiéru se můžete podívat tady

23. července 2020 9:00
VOJTĚCH DYK si nadělil k narozeninám nový klip! Na jeho premiéru se můžete podívat tady

Dárek k narozeninám v podobě nového videoklipu si dává zpěvák Vojtěch Dyk. V den svých pětatřicátin, 23. července, představuje klip na jeden z hitů svého alba D.Y.K. – Phone Song.

Phone Song vypráví o situaci kolem jednoho zapomenutého mobilu. A jak známo, mobil dnes už může představovat druhý život, plný skrytých tajemství. „Dnes býváme polapeni do nějaké obří elektronické sítě, ale zároveň se odpojujeme od té fyzické sítě, kterou bylo vzájemné potkávání se, a i o tom je tenhle videoklip,“ říká Vojtěch Dyk. „Píseň je lehce inspirována italským filmem Naprostí cizinci, který je právě o tématu druhých životů skrytých v těch chytrých krabičkách. Vlastně jde o to si uvědomit, jestli chceme ovládat telefony, nebo chtějí ovládat ony nás,“ dodává zpěvák.

Režie tanečního videoklipu se ujala dvojice Zizoe & Wahe, která patří mezi patrony české taneční scény. Tanečnice, choreografka a performerka ZuzanaZizoeVeselá účinkovala například v evropském turné Kanye Westa a vystupovala i se zpěvačkou Aurorou. Tanečník, choreograf a lektor Wahe Akopjan pracoval například s raperem Big Daddy Kanem.

D.Y.K. Tour

Turné Vojtěcha Dyka, které se muselo kvůli koronavirovým opatřením posunout o půl roku, odstartuje 27. ledna 2021 koncertem v Olomouci. Další vystoupení se uskuteční ve všech původně plánovaných městech – dva večery v Sono Centru v Brně, dále ve Škoda muzeu v Mladé Boleslavi, v Ideonu v Pardubicích a turné vyvrcholí 3. února 2021 v Praze v hale Forum Karlín. Koncert, který se měl uskutečnit v amfiteátru v Rožnově pod Radhoštěm, nahradí 31. ledna vystoupení v Robe AréněZubří.

Všechny již zakoupené vstupenky na původní data koncertů zůstávají v platnosti na nové termíny. Lístky vydané na koncert v Rožnově pod Radhoštěm platí na koncert v Zubří.

Vojtěch Dyk představil projekt  D.Y.K. v závěru loňského roku. Album, na němž autorsky spolupracoval s držitelem Grammy Ondřejem Pivcem a americkou zpěvačkou Kennedy, se nahrávalo v New Yorku a vyneslo Vojtěchu Dykovi nominaci na Cenu Anděl v kategorii Zpěvák roku.

Termíny koncertů

  • 27. ledna 2021 – Olomouc – Výstaviště Flóra, Pavilon A
  • 28. ledna 2021 & 29. ledna 2021 – Brno – Sono Centrum
  • 31. ledna 2021 – Zubří – Robe Aréna
  • 1. února 2021 – Mladá Boleslav – Škoda muzeum
  • 2. února 2021 – Pardubice – Ideon
  • 3. února 2021 Praha – Forum Karlín

 

Podrobnosti najdete na stránce: www.dykofficial.com.

Články, které by tě mohly zajímat