Právě vysíláme

Všichni jsme vyslovovali jméno Adele špatně. Jak má skutečně znít?

3. listopadu 2022 11:57
Všichni jsme vyslovovali jméno Adele špatně. Jak má skutečně znít?

Po celou dobu jsme všichni vyslovovali jméno Adele špatně. Během sezení s fanoušky to zpěvačka potvrdila a prozradila, jak má skutečně znít.

Grammy oceněná čtyřiatřicetiletá Adele se po několika letech pauzy znovu vrátila k hudbě. Vydala nové album, odehrála několik koncertů a pravidelně se zúčastňuje různých reality show. Kývla také na sezení s fanoušky, kteří se jí mohli na cokoliv zeptat. Ke slovu se dostala také jedna rodačka z Londýna, která zpěvačce položila dotaz na skládání songů.

Její otázka však nezaujala přítomné tolik, jako výslovnost jména Adele. Mnozí si nejdříve mysleli, že interpretku oslovila špatně. Jak ale sama hudebnice posléze potvrdila, dotyčná fanynka je jednou z mála, kdo její jméno za léta, co je na scéně, vyslovili vlastně správně.

„Miluju to. Vyslovila moje jméno perfektně!“ pochválila ji. Jak máme tedy správně Adele oslovovat? Doposud jsme všude mohli slyšet variantu „ah-dell“, správně je však „uh-dale“. Bude od nynějška tedy veřejnost vyslovovat jméno zpěvačky správně? Co myslíš?

Adele aktuálně promuje svůj nový singl I Drink Wine. Vizuálně působivý a procítěný videoklip k němu natočil Joe Talbot. Interpretka v něm ospale pluje po líné řece, zatímco ji synchronizovaní plavci polévají vínem.

Články, které by tě mohly zajímat