Právě vysíláme

Výročí 10 let od smrti Amy Winehouse: Poslední smutné fotografie před smrtí

23. července 2021 13:10
Výročí 10 let od smrti Amy Winehouse: Poslední smutné fotografie před smrtí

Dnes to je deset let od tragického odchodu legendární zpěvačky Amy Winehouse. Předčasnou smrtí se zařadila do nechvalně známého klubu 27, v němž figuruje mnoho známých osobností, které drogy a alkohol, připravily o život ve stejném věku.

Hudebními kritiky obdivovaná Amy Winehouse byla sice nadaná pěveckým talentem a již od šestnácti let se zpěvu věnovala profesionálně, zároveň však měla i sklon k mnoha závislostem, které se jí staly osudné. Po marném boji s drogovou a alkoholovou závislostí se doslova upila k smrti. V krvi měla 4,16 promile.

Amy Winehouse

Snímky z posledních let Amy života jsou děsivé a odstrašující zároveň. Na začátku své kariéry půvabná a tajemná kráska s vlasy ve stylu pin-up girl vyčesanými do vzduchu a silnými černými linkami najednou připomínala trosku. Pohublá postava, zjizvená tvář i ruce, vychrtlé tělíčko samé modřiny. Kdysi krásné, lesklé vlasy jako zamotaný chemlon.

Amy Winehouse

Ikona chátrajícím vzhledem vzbuzovala velké rozpaky a lítost. Fanoušci i zpěvačky blízké okolí tušili, že se chtě nechtě brzy s Amy budou muset rozloučit, pokud bude v sebedestrukci pokračovat i nadále. Že se to stane v prokletém věku dvacet sedm let zřejmě nikdo z nich nečekal.

Články, které by tě mohly zajímat