Právě vysíláme

Xindl X přichází s další trefnou písní. V singlu Slabá vůle zpívá o zmaru nejen novoročních předsevzetí

22. ledna 2024 11:59
Xindl X přichází s další trefnou písní. V singlu Slabá vůle zpívá o zmaru nejen novoročních předsevzetí

Jestli někdo na české scéně umí napsat chytlavou píseň, s jejímž textem se umí ztotožnit každý z nás, je to rozhodně zpěvák a skladatel Ondřej Ládek vystupující pod pseudonymem Xindl X.

V duchu novoročních předsevzetí si tentokrát pro své fanoušky přichystal nový singl s názvem Slabá vůle z chystaného zářijového alba Fén X, který se dočkal také animovaného videoklipu z dílny výtvarníka a Xindlova osvědčeného spolupracovníka Ondřeje Pfeiffera.

„Každý to známe. S příchodem nového roku si dáváme spousty ušlechtilých předsevzetí. Jak budeme sportovat, zhubneme, jak přestaneme pít a kouřit, jak se začneme učit jazyky,“ říká na úvod o písni Slabá vůle Xindl X. „No a všichni dobře víme, jak dlouho taková předsevzetí vydrží,“ dodává oblíbený zpěvák, který společně s Janem Vávrou a Janem Steinsdörferem napsal hudbu i text. Poslední jmenovaný se postaral také o produkci singlu, mix udělal Filip Vlček a master dokončilo britské studio Fluid Mastering. Vznikl tak track, který kombinuje moderní zvuk s typickým Xindlovým humorem a nadhledem a dává nám malou nápovědu, jak by mohlo znít nové podzimní album.

 

Hravý a vtipný videoklip má na svědomí výtvarník Ondřej Pfeiffer, který s Xindlem spolupracoval na všech animovaných klipech. Tentokrát v animovaném snímku sledujeme hlavního hrdinu, kterého neustále pokouší personifikovaná slabá vůle jakožto malá víla, která mu staví do cesty překážky na jeho pouti za zdravým životním stylem. „I přes to všechno víme, že to v nás je. Každý z nás má přece uvnitř toho atleta, abstinenta a vzdělance. A to, že se ještě nedostal na povrch? To je jen tím, že mám silně vyvinutou slabou vůli!“ uzavírá povídání o tématu nové písně Ondřej Ládek

Nové album Fén X se dočká i několika křtů. Speciální koncerty odehraje Xindl X s celou kapelou v neděli 10. listopadu 2024 v brněnském Sonu, v sobotu 16. listopadu 2024 v Ostravě a sérií křtů, na kterých se fanoušci mohou těšit na hosty i filmové projekce, zakončí Xindl X v úterý 9. listopadu 2024 v pražském Lucerna Music Baru.

Články, které by tě mohly zajímat