Právě vysíláme

Xindl X vydal nejotevřenější album, nese příznačný název Terapie

31. října 2021 8:07
Xindl X vydal nejotevřenější album, nese příznačný název Terapie

Ondřej Ládek, písničkář a scénárista, známější pod svým pseudonymem Xindl X, vydal nové album. Nese název Terapie a přináší barevnou škálu písní.

Jde o nejosobitější a nejotevřenější, téměř až zpovědní desku, kterou Xindl XVšechny písničky na desku jsem napsal během lockdownu, v první vlně Covidu. Skládání a textování bylo to jediné, co mi pomáhalo držet si víru, že svět je stále normální. Že nežijeme konec světa. Vždy ráno vstát, vzít si kytaru a začít skládat, to pro mě byla Terapie, abych se nezbláznil,” vysvětluje název novinkového počinu Xindl X. 

Spolu s albem, které obsahuje 11 skladeb, vychází i nový videoklip k singlu Lovec perel, který Ondřej Ládek napsal pro svou ženu.

Nové album je žánrově nejpestřejší z dosavadní tvorby Xindla X. Objeví se zde zbrusu nové, ale i již dříve vydané singly, jako jsou SebeLoveSong, Něco je ve vzduchu nebo Má chata, můj hrad, která doprovází nový komediální seriál Osada respektovaných tvůrců Petra Kolečka a Radka Bajgara.

Albovou novinku zpěvák pokřtí na svém dosud největším koncertu v pražském O2 Universu. 25. listopadu letošního roku tak zazní řada nových i známých písní v úpravě s šedesátičlenným sborem Maranatha Gospel Choir, vystoupí mnoho zajímavých hostů a show dostane i neobvyklou vizuální podobu, kterou má na svědomí výtvarník a režisér Ondřej Pfeiffer, autor všech animovaných klipů Xindla X. „Věřím, že to bude jedinečný a neopakovatelný zážitek,” uzavírá Ondřej Ládek. 

Články, které by tě mohly zajímat