Právě vysíláme

Za úspěch virálního koncertu TOGETHER AT HOME prý může maminka zpěvačky LADY GAGA! Jak se na akci podílela?

24. dubna 2020 8:10
Za úspěch virálního koncertu TOGETHER AT HOME prý může maminka zpěvačky LADY GAGA! Jak se na akci podílela?

Minulý týden jsme byli svědky mimořádného vystoupení od nejznámějších umělců na světě, a to na podporu boje s koronavirem. Koncert Together At Home, jenž vybral celkem téměř 128 milionů amerických dolarů, se ale skoro nekonal. Klíčovou roli v organizaci celé události prý zahrála maminka zpěvačky Lady Gaga.

Pomohla domluvit hvězdná jména

S nápadem uspořádat sérii domácích vystoupení několika nejznámějších hudebních tváří původně přišla náměstkyně generálního tajemníka OSN Amina Mohamed. Ta se spojila s generálním ředitelem neziskové organizace Global Citizen Hughem Evansem, jenž měl v minulosti zkušenosti s jednáním s hudebními hvězdami.

Evans měl ovšem jeden velký problém: Jak osloví a koordinuje živá vystoupení nejznámějších hudebníků na světě za pouhé tři týdny? Zkušený ředitel prý měl obavy, že se akce nikdy neuskuteční. Naštěstí mu ale přišla na pomoc ambasadorka pro duševní zdraví ve Světové zdravotnické organizaci: paní jménem Cynthia Germanotta.

Fanoušci Lady Gaga nejspíš ví, že se jedná o maminku slavné zpěvačky a herečky. Cynthia Germanotta prý okamžitě předložila nápad své dceři. Autorce hitu Born This Way se nápad líbil natolik, že se přidala i do organizačního týmu celé akce. Ve finále na akci Together At Home vystoupili například Rolling Stones, Taylor Swift, Jessie J, Paul McCartney, Stevie Wonder a i sama Lady Gaga.

To rozhodně není špatná bilance!

Zdroj: RollingStone, YouTube, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat