Právě vysíláme

Žádná politika. Eminem vyzval amerického republikána, aby přestal používat jeho hudbu v kampani

29. srpna 2023 11:07
Žádná politika. Eminem vyzval amerického republikána, aby přestal používat jeho hudbu v kampani

Americký rapper Eminem požádal republikánského kandidáta na prezidenta Viveka Ramaswamyho, aby v předvolební kampani nepoužíval jeho hudbu. 

Dopis 38letému politickému nováčkovi a podnikateli zaslala Eminemova nahrávací společnost BMI, která Ramaswamyho požádala, aby přestal ve své předvolební kampani používat hudbu známého rappera. Ramaswamy v polovině srpna na setkání s voliči nečekaně vystoupil s hitem Lose Yourself, za nějž Eminem v roce 2003 jako první hiphopový umělec v historii vyhrál Oscara za nejlepší původní píseň.

V dopise se uvádí, že společnost „obdržela sdělení“ od Eminema, který se ohradil proti tomu, aby republikán používal jeho skladby. „BMI bude od tohoto data považovat jakékoli přehrávání Eminemových děl v rámci kampaně Vivek 2024 za podstatné porušení své licence,“ dodala společnost.

Zástupci Ramaswamyho kampaně řekli CNN, že prezidentský kandidát vyhoví žádosti Eminema, jehož skutečné jméno je Marshall Mathers.

„Vivek prostě vystoupil na pódium a odvázal se,“ řekla mluvčí kampaně. Ramaswamy, podnikatel v biotechnologickém sektoru bez předchozích politických zkušeností, stoupá v průzkumech veřejného mínění. Minulý týden se v debatě republikánů rychle dostal do středu pozornosti, když prohlásil, že je „jediný kandidát na pódiu, který není koupený a zaplacený“.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat