Právě vysíláme

Žádná sebevražda, rapper Canserbero přišel o život rukou své manažerky

28. prosince 2023 13:23
Žádná sebevražda, rapper Canserbero přišel o život rukou své manažerky

Smrt jednoho z nejznámějších venezuelských raperů Canserbera policie původně považovala za sebevraždu. Až téměř devět let po jeho pádu z desátého patra se jeho bývalá manažerka přiznala, že jej zdrogovala a vystrčila z okna. Motivem vraždy byly podle ženy spory o peníze a její chystaný vyhazov.

Canserbero, jehož hudební časopis Rolling Stone v době jeho největší slávy označil za nejlepšího španělskojazyčného rappera světa, zemřel v lednu 2015 po pádu z okna domu, v němž bydlela jeho tehdejší manažerka Natalia Améstica. Policie při původním vyšetřování dospěla k závěru, že 26letý hudebník občanským jménem Tyrone González nožem zabil svého producenta Carlose Molnara a pak vyskočil z okna.

Vyšetřovatelům se však zcela nezdály všechny okolnosti údajné sebevraždy a tak se dále pídili po možné roli Améstica. Ta se po téměř devíti letech přiznala, že rappera i producenta, který byl jejím partnerem, omámila čajem s drogou. „Děti odjely k babičce a tak se mi naskytla šance uvařit jim čaj,“ řekla podle BBC vyšetřovatelům o osudném večeru.

Poté několikrát bodla Molnara do krku a do zad. Canserbero chvíli nato usnul na gauči a ona jej také dvakrát bodla, načež ze zoufalství zavolala bratra. Ten jí pomohl rappera vyhodit z okna a s pomocí trojice známých z tajné služby Sebin se snažil naaranžovat situaci, aby vypadala jako vražda a sebevražda. Proto ještě několikrát bodli již mrtvého Molnara a také udeřili Canserbera do tváře, aby navodili dojem souboje. Agenti si podle ní za spolupráci řekli o 10 tisíc dolarů (225 tisíc korun), které jim zaplatila.

Video s výpovědí Améstica a jejího bratra tento týden zveřejnil venezuelský generální prokurátor Tarek Saab. Úřady podle něho vydaly zatykače na zmíněné agenty tajné služby i policejní experty, kteří byli na místě činu.

Améstica objasnila, že ji k vraždě motivovala snaha zpěváka i Molnara neproplatit jí letenky a další náklady spojené s koncerty, které hradila z vlastní kapsy. Dozvěděla se prý také, že s ní chce Canserbero ukončit spolupráci.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat