Právě vysíláme

Ze Sebastiana je rocker. Kvůli porodu odsunuje křest připravovaného alba

17. září 2023 12:43
Ze Sebastiana je rocker. Kvůli porodu odsunuje křest připravovaného alba

Kapela Sebastian prošla v posledním roce velkou změnou. Přitvrdila v hudbě a v textech se frontman opírá o složitější témata a životní zkušenosti. Výjimkou není ani skladba Nevinná, kterou nahrál s Poetikou. Novinka bude součástí nového alba sestavy, které vyjde už 22. října.

„Píseň vznikla na začátku roku, tenkrát ještě s jinou slokou a spontánním refrénem, který jsem zazpíval na první pokus,“ říká Sebastian o prvních řádcích a tónech singlu Nevinná, který ale dostal svou finální podobu teprve nedávno. „Před dvěma měsíci nabyla píseň většího významu, protože jsem po deseti letech ukončil vztah. Spolu s Ondrou Brejškou z Poetiky jsme přepsali sloky do nynějšího znění, aby vystihovaly moje pocity,“ dodává Sebastian s tím, že Nevinná nepojednává o nešťastných pocitech, ale o osvobození a nové síle jít dál.

„Se Sébou jsme kamarádi už dlouho, a tak když nás oslovil, obzvlášť do songu, který je v té rockovější poloze, tak jsme na tom hned začali dělat. Mě totiž tvrdší styl hudby baví a Sébovi tahle poloha neskutečně sedí,“ říká frontman Poetiky Ondřej Brejška.

O produkci Nevinné se postaral Enthic. O dramatické a dynamické vizuální ztvárnění zase zkušený Ondřej Kudyn. Tomu se podařilo, i když za velmi náročných podmínek, natočit místy až šokující snímek symbolizující těžké životní chvíle. „Natáčení bylo fajn, ale trvalo od rána až do nočních hodin. Nejtěžší bylo točení společné scény obou kapel, protože jsme si nechali vyrobit místnost, která se v ten moment v podstatě proměnila ve skleník. To vedro bylo nesnesitelné,“ doplňuje Sebastian, jehož slova potvrzuje i frontman hostující kapely. „Byla to taková sauna s okýnkem, přes které se natáčelo. Nedalo se tam moc nadechnout a zhruba každých 20 vteřin musela přiběhnout make-up artistka, protože jsme vypadali, jak kdybychom zrovna opustili sprchovej kout,“ uzavírá vzpomínku na natáčení Brejška.

Song Nevinná bude součástí nového alba kapely, které vyjde 22. října. O deset dní později měl proběhnout jeho křest v pražské Roxy. Kvůli těhotenství partnerky klávesisty ODDho se však sestava rozhodla datum křtu odsunout. Shodoval se s ním totiž i termín porodu.„Aby bylo všechno v pořádku a bez stresu, rozhodli jsme se termín koncertu přeložit na 12. listopadu, abychom mohli oslavit obě naše děti a velkolepě je pokřtít. Doufáme, že se nezlobíte a přijdete s námi oba přírůstky zapít a oslavit,“ zve Sebastian na koncert.

Články, které by tě mohly zajímat