Právě vysíláme

Ze syna Taylora Hawkinse roste bubeník. Takhle zahrál na tátovu poctu

13. července 2022 8:10
Ze syna Taylora Hawkinse roste bubeník. Takhle zahrál na tátovu poctu

V Laguna Beach v Los Angeles se konala sešlost na poctu bubeníka Taylora Hawkinse z Foo Fighters, který ve čtvrti vyrůstal. Na akci zahrál také jeho syn Oliver, který, stejně jako to dělával jeho otec, usedl za bubny a předvedl se s coverem hitu My Hero.

Šestnáctiletý Oliver Shane Hawkins jde v otcových stopách. Na sešlosti v Laguna Beach, kde Taylor Hawkins vyrůstal, usedl za bicí a spolu s místní kapelou The Alive si zahrál jeden z hitů Foo Fighters My Hero. Píseň vyšla v roce 1997 na albu The Colour And The Shape.

V září proběhnou dva koncerty na „oslavu památky a muziky rockové legendy“ Hawkinse. Jeden se uskuteční v Londýně, druhý v Los Angeles. Zda i na alespoň jednom usedne za bubny syn zesnulého člena Foo Fighters, nebylo doposud potvrzeno.

Hawkins zemřel 25. března v Bogotě v Kolumbii krátce před vystoupením Foo Fighters na festivalu Estéreo Picnic. Přivolaný lékař se ho pokoušel neúspěšně oživit. Během pitvy se zjistilo, že měl v těle stopy deseti různých psychotropních látek a léků.

V kapele působil Hawkins od roku 1997, kdy vystřídal původního bubeníka Williama Goldsmithe. Spolu s Foo Fighters několikrát navštívil také Českou republiku.

Články, které by tě mohly zajímat