Právě vysíláme

Zemřel kytarista a zpěvák Honza Štrup. Působil v Rybičkách 48 i v kapele Divokej Bill

1. července 2021 10:29
Zemřel kytarista a zpěvák Honza Štrup. Působil v Rybičkách 48 i v kapele Divokej Bill

Kuba Ryba z Rybiček 48 oznámil velmi smutnou zprávu. V pouhých 38 letech nečekaně zemřel zpěvák a kytarista Honza Štrup, který působil právě v Rybičkách a v kapele Divokej Bill.

„Před chvílí jsem se dozvěděl, že odešel Honza Štrup… Nebudu se rozepisovat o tom, jak jsme se poznali, co jsme spolu zažili a co se stalo, že jsme se posledních X let nebavili… Na to bude jednou čas s odstupem let až sepíšu paměti. Honza tam bude mít nezapomenutelné místo. Pár let jsem ho měl jako bráchu, spoluhráče a spolupíče. On mě naučil, jak paří rockstár,“ napsal Kuba na Facebook.

Jan Štrup

Na kamaráda pak zavzpomínala i oblíbená kapela Divokej Bill, ve které Štrup hostoval. „Díky za společný hraní, hostování, zkoušení a za spoustu legrace a úžasnejch mejdanů! Nikdy nezapomeneme,“ napsala kapela. Na sociálních sítích pak poslali vzpomínku i členové Medvěd 009.

Muzikant Martin Raien Jeník naznačil, že by se mohlo jednat o sebevraždu. „Temná stránka životních problémů předčila to pozitivní na obzoru. V pondělí, když nedorazil na poradu, jsem cítil v sobě divné chvění. Ten den jsem se spojil s jeho maminkou po nespočtu neúspěšných hovoru jemu. Také o něj měla strach a nic o něm nevěděla. Dnes jsme se tuto smutnou zprávu dozvěděli,“ dodal. O přesné příčině Štrupova úmrtí však doposud nejsou zprávy.

Články, které by tě mohly zajímat