Právě vysíláme

Zemřel PRINCE, zpěvák, který často měnil jména

21. dubna 2016 20:10
Zemřel PRINCE, zpěvák, který často měnil jména

Ve věku 57 let ve čtvrtek zemřel americký zpěvák a multiinstrumentalista Prince. Extravagantní hudebník, celým jménem Prince Rogers Nelson, byl nalezen ve svém domě na předměstí Minneapolis.

Prince se zhruba týden potýkal se silnou chřipkou. Minulý týden v pátek se mu v soukromém letadle přitížilo, byl odvezen do nemocnice, kde byl ale hospitalizován pouhé tři hodiny. Fanouškům pak vzkázal, že je v pořádku a v sobotu dokonce navštívil jednu taneční party.

Dnes však bylo Princovo tělo nalezeno v jeho sídle v Payley Park. Přesná příčina smrti zatím není známa, byla nařízena soudní pitva.

Prince se proslavil zejména v 80. letech, jeho největší hitovkou byla skladba „Purple Rain“, za níž získal hned dvě ceny Grammy. Těch má na kontě dohromady sedm. Celkem prodal více jak 100 milionů alb.

Stejně jako v muzice se nebál experimentovat ani se svým jménem, kromě Prince v různých dobách používal i pseudonymy Love Symbol, TAFKAP (zkratka pro „The Artist Formerly Known As Prince“) a někdy i prostě a jednoduše The Artist.

https://www.youtube.com/watch?v=EsRUAoUvP10

P!NK vydala titulní song k pokračování filmu Alenka v říši divů

Amerika našla další idol

Články, které by tě mohly zajímat