Právě vysíláme

Zemřela Hana Hegerová, bylo jí 89 let

23. března 2021 14:45
Zemřela Hana Hegerová, bylo jí 89 let

Zemřela „Piaf z Prahy“, zpěvačka Hana Hegerová. Serveru Blesk to potvrdil její blízký přítel Tomáš Padevět. Královně českého šansonu bylo 89 let, nahrála hity jako Milord, Barová lavice, Maestro nebo Levandulová.

„Zemřela obklopena rodinou v Nemocnici Na Homolce, kde byla před měsícem hospitalizována po zlomenině krčku,“ potvrdil serveru iDnes Tomáš Padevět.

Hana Hegerová se narodila 20. října 1931. Absolvovala baletní školu, později také divadelní kurz při státní konzervatoři a od roku 1953 byla členkou Divadla Petra JilemnickéhoŽilině. Největší slávy se dočkala v 60. letech, kdy zpívala například na Světové výstavěMontrealu a hostovala v pařížské Olympii. Právě angažmá v zahraničí jí přineslo přezdívku Piaf z Prahy.

Uměleckou kariéru Hegerová ukončila v srpnu roku 2011. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu se veřejných akcí nezúčastňovala. V dubnu 2013 byla povýšena na komandéra francouzského Řádu za zásluhy. V říjnu 2014 jí prezident České republiky Miloš Zeman udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka I. třídy. Slovenský prezident Andrej Kiska jí v lednu 2016 na udělil Řád Ľudovíta Štúra II. třídy.

Zdroj: iDnes, ČTK, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat