Právě vysíláme

Zemřela Sinéad O’Connor, její syn vloni spáchal sebevraždu

26. července 2023 20:21
Zemřela Sinéad O’Connor, její syn vloni spáchal sebevraždu

V pouhých šestapadesáti letech zemřela zpěvačka Sinéad O’Connor, která nazpívala hit Nothing Compares 2 U. Dlouho trpěla psychickými problémy. Zda stojí i za její smrtí, zatím není jasné.

Ve věku 56 let zemřela známá irská zpěvačka Sinéad O’Connor, informoval dnes list The Irish Times. Proslavil ji její emotivní hlas, krátký sestřih vlasů a hit Nothing Compares 2 U z roku 1990. V minulosti trpěla psychickými problémy. Několikrát vystoupila i v České republice.

„S velkým zármutkem oznamujeme, že zemřela naše milovaná Sinéad. Její rodina a přátelé jsou zdrceni a požádali o respektování soukromí v této velmi těžké chvíli,“ napsala rodina zpěvačky v prohlášení pro irská média.

Jak irský list připomněl, O’Connor na začátku letošního roku získala ocenění na irských hudebních cenách RTÉ Choice Music Awards. Zpěvačka tehdy sklidila velký potlesk, když věnovala svou cenu „všem členům irské uprchlické komunity. Jste v Irsku velmi vítáni. Miluji vás a přeji vám štěstí,“ uvedla.

Irskou umělkyni přežily její tři děti. Její další syn Shane zemřel loni ve věku sedmnácti let. Spáchal sebevraždu.

V roce 2018 zpěvačka oznámila, že konvertovala k islámu a přijala arabské jméno Shuhada Sadaqato, i když i nadále vystupovala pod jménem Sinéad O’Connor. Tehdy rovněž zveřejnila video, na němž zpívá azán, jímž jsou muslimové svoláváni k modlitbě. Na jiném videu zase odříkávala s podporou jednoho irského imáma šahádu, tedy vyznání víry.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat