Právě vysíláme

Zemřela zpěvačka kapely Roxette, Marie Fredriksson

10. prosince 2019 14:05
Zemřela zpěvačka kapely Roxette, Marie Fredriksson

V jednašedesáti letech zemřela talentovaná švédská zpěvačka Marie Fredriksson. Hvězda kapely Roxette prohrála sedmnáctiletou bitvu s rakovinou.

Obrovská tragédie

Marie Fredriksson patřila mezi nejvýznamější tváře švédského hudebního světa. Zpěvačka se narodila na jihu Švédska a její debutové sólo album vyšlo v roce 1984. Nedávno po vydání své první desky se Fredriksson seznámila s Perem Gesslem, s nímž vytvořila světoznámé popové duo Roxette. Tohle nové hudební uskupení vydalo svoje první album v roce 1986, ale bohužel se nedočkalo takové slávy, jako si Fredriksson s Gesslem přáli.

Velký kariérní průlom pro kapelu Roxette přišel v roce 1989 s deskou Look Sharp!. Album jim zajistilo první hitový singl The Look, který dokonce dobyl prestižní singlovou hitparádu Billboard Hot 100 v tomtéž roce. Švédská skupina v následujících letech dobyla americké singlové hitparády hned několikrát, a to se singly jako Listen To Your Heart, It Must Have Been Love a Joyride.

S příchodem 21. století se bohužel začala situace pro kapelu měnit. Zpěvačce Marie Fredriksson totiž v roce 2002 našli nádor v mozku a charismatická umělkyně musela na operaci. Fredriksson se rakoviny nikdy nezbavila a po sedmnáctiletém boji s rakovinou nyní této zákeřné nemoci nakonec podlehla.

Per Gessle oznámil smrt své kolegyně a blízké kamarádky na sociálních sítích.

Čest její památce.

Zdroj: BBC, Instagram, Dimberg Jernberg Management

Články, které by tě mohly zajímat