Právě vysíláme

Ženská kapela Vesna vydává klip k singlu My Sister’s Crown a reaguje na aktuální dění ve společnosti

30. ledna 2023 13:56
Ženská kapela Vesna vydává klip k singlu My Sister’s Crown a reaguje na aktuální dění ve společnosti

Ženská kapela Vesna vydává song, který rezonuje s děním ve společnosti! Pusťte si odvážný videoklip!

Vesna, ženská kapela zpěvačky a textařky Patricie Fuxové, přichází s novou písní k videoklipu s názvem My Sister’s Crown, v překladu Koruna mojí sestry.

Podobně jako předchozí píseň skupiny Vesna nese i tato nejnovější skladba podtón ženské tematiky. Tentokrát členky kapely otevřely vážnější téma a reagují na dění v naší společnosti, které dle nich reflektuje nesvobodu, a vyzývají k vzájemnému porozumění a empatii podtitulem #chooseloveoverpower.

„Je to píseň, která vytváří neviditelné pouto se všemi, co zažívají nějakou nesvobodu. Ať už se na ně valí trendy, se kterými vnitřně nesouzní, ať už se k nim někdo zachová neuctivě a pošlape jejich důstojnost, ať už je to kultura či režim, který diktuje, co člověk může a nemůže. Je to soucit se všemi, co zažívají určitý typ nesvobody a podpora pro to, aby se z něj mohli vymanit,“ vyjadřuje se k songu autorka textu a frontmanka kapely Patricie Fuxová.

 

Ve videoklipu si zahrála Lilia Khousnoutdinova, známá historička a aktivistka za ženská práva, a zakladatelka Nadačního fondu Propolis 33, který se mimo jiné věnuje i této tematice. „Za mě má píseň obrovskou sílu, protože je v ní ryzí sesterská opora. Neexistuje závist, ale naopak přejícnost, a to je v dnešní společnosti často ojedinělé. V tom si myslím, že tkví skutečná síla – umět se spojit a podržet jedna druhou jako sestra a udržet si důstojnost a svoji korunu,“ prozrazuje o písni Lilia Khousnoutdinova.

V listopadu 2018 Vesna vydala debutovou desku Pátá bohyně, za kterou získala nominaci Ceny Anděl za Objev roku. Na albu vyšel mimo jiné i společný duet Patricie a Vojtěcha Dyka. Na podzim 2019 Vesna podnikla své první klubové turné #MyaVy po Čechách a Slovensku.

Zdroj: Michaela Derynková

Články, které by tě mohly zajímat