Právě vysíláme

Známý label ukončil spolupráci s R. KELLYM po sérii obvinění ze sexuálního zneužívání

21. ledna 2019 11:10
Známý label ukončil spolupráci s R. KELLYM po sérii obvinění ze sexuálního zneužívání

Hudební label RCA ukončil spolupráci s kontroverzním rapperem R. Kellym. Americký hudebník čelí řadě obvinění ze sexuálního zneužívání a kampaň #MuteRKelly, která se proti němu rozběhla, nabírá na intenzitě. Kelly všechna obvinění odmítá.

Poslední kapka pro rappera?

R. Kelly s labelem RCA, který spadá pod Sony Music, spolupracoval déle než 25 let a smlouvu měl ještě vyjednanou na další dvě desky. Sony Music i RCA se k případu nevyjádřily a odmítly komentovat i odstranění Kellyho ze seznamu svých interpretů, poté co se je na to zeptal server RollingStone. Překvapivě se k případu ale ozvali lidé ze strany rappera. Kellyův poradce Don Russell k odstranění hudebníka ze seznamu RCA uvedl:

„Chápeme pozici, kterou zastává RCA. Musí být transparentní vůči ostatním interpretům, které reprezentují a financují. Nejsou v pozici, kde by mohli řešit události kolem R. Kellyho. Ten nemá s RCA problém. Myslím, že už z RCA vyrostl a je připraven na další etapu svého života. Dává to smysl, když si obě strany řeknou: ‚Už je načase a přeji vám jen to nejlepší, ale jdeme dál.'“

R. Kelly čelí řadě obvinění ze sexuálního zneužívání. Rapper tvrdí, že je nevinný.

Reakce na kontroverzní dokument?

R. Kelly patří mezi nejúspěšnější hudebníky na americké r’n’b scéně. Od roku 1993, kdy vydal svojí první sólovou desku 12 Play, prodal rapper celkem 32 milionů desek a podílel se na hitech jako I Believe I Can Fly nebo Ignition.

Od loňska ale přichází řada žen s tvrzením, že je R. Kelly sexuálně zneužil a že rapper vedl jakýsi sexuální kult. Kritika nabrala na síle v druhé půlce loňského roku, kdy vyšel kontroverzní dokument Surviving R. Kelly. Rappera v dokumentu obvinilo několik žen ze sexuálního zneužívání a na sociálních sítích se pořádně rozjela kampaň #MuteRKelly, která rappera chce odstranit z rádií a hudebních serverů nadobro. Proti R. Kellymu letos také vystoupily například Lady Gaga, John Legend nebo Céline Dion.

Nyní se do ságy s kontroverzním rapperem pustil i jeho samotný label a kariéru R. Kellyho tak obklopuje nejasnost. Podle Russella chce s rapperem navázat spolupráci „několik“ světových hudebních labelů. Zariskuje jeden z nich a podpoří ho, přes všechna děsivá obvinění? Zatím to tak nevypadá.

Zdroj: Metro UK, RollingStone, New York Times, Instagram, YouTube, Recording Industry Association of America, muterkelly.org

5 celebrit, které mají dovednosti, o jakých jste pravděpodobně dosud netušili

Články, které by tě mohly zajímat